| |

Huis van de Toekomst op Dutch Design Week

Vorige week is op de Dutch Design Week in samenwerking met o.a. kunstenaars een houten huis geëxposeerd dat volledig (re)montabel is en daarnaast 100 verschillende bio-based bouwmaterialen bevat. Ook de Achterhoekse WAM&VanDuren Bouwgroep was betrokken bij de bouw.
Zo hebben via The Exploded View Beyond Building bijna 100.000 mensen kennis kunnen maken met de mogelijkheden en de schoonheid van biobased bouwen en wonen. Zo’n 50.000 mensen, zowel de professionals uit de bouw en architectuur als het brede publiek, hebben het huis in Eindhoven bezocht en bijna net zoveel hebben een Nederlandse videotour en Engelse videotour gevolgd. Ook enkele thematafelleden bezochten de expositie en kregen een persoonlijke rondleiding. Diverse (inter)nationale media vanuit de design-, architectuur- en nieuwswereld, Dezeen, Nieuwsuur en BNR radio, hebben ruimschoots aandacht besteedt aan het iconische ‘Huis van de Toekomst’.
Bezoekers waren positief verrast over de mogelijkheden op het gebied van duurzaam, (re)montabel en circulair bouwen. Graag gaan ze zelf aan de slag gaan met de biobased materialen uit het huis. En dit is pas het begin. Het huis wordt deze week gedemonteerd en gaat naar de winteropslag. Van 14 april tot 9 oktober 2022 is het op de Floriade opnieuw te bezichtigen. Zo kunnen nog meer mensen geïnspireerd raken en in actie komen.