Achterhoekse wereldpremiére in Düsseldorf

Het definitieve ontwerp van de zeilboot Flo1 is klaar. Het Doetinchemse bedrijf Aeronamics toont het ontwerp voor het eerst aan de internationale doelgroep op Boot Düsseldorf. ’s Werelds toonaangevende watersportbeurs trekt elk jaar ruim een kwart miljoen bezoekers. Het Achterhoekse bedrijf wordt vertegenwoordigd door jong talent van IIME en professionals op de beurs van 21 t/m 29 januari 2017.

Het unieke ontwerp van de Flo1 maakt het varen op draagvleugels niet alleen toegankelijk voor ervaren zeilers maar ook voor een grote groep enthousiastelingen. “We vroegen onze zeilvrienden hoe zij graag een hydrofoiler wilden varen en wat belangrijk was. Gemak, duurzaamheid en snelheid”, aldus Jurian Rademaker ontwikkelaar van de Flo1. Deze kernwoorden en het eenvoudig kunnen foilen waren leidend in het creëren van deze beleving voor zeilers van elk niveau.

Handelbaar voor elke recreatieve zeiler
Het doel is niet snelheid maar het makkelijk kunnen foilen. Ondanks dat de focus niet op snelheid ligt kan de boot in ervaren handen een snelheid van maar liefst 20 knopen bereiken. Bij een lichte wind kan de boot, vanaf een snelheid van 6 tot 8 knopen, stijgt de boot al uit het water. De dinghy van 4.25 meter lang is dankzij het DSS-systeem handelbaar voor elke ervaren en recreatieve zeiler.

Binden van jong talent
In de Achterhoek werken de ondernemers smart. Met SmartHub Achterhoek wil de regio laten zien dat jonge talenten unieke kansen hebben zich te ontwikkelen op het gebied van smart industry, bij innovatieve bedrijven. Aeronamics werkt samen met studenten van IIME, Innovatie in Mobiliteit en Energie, aan de wereldpremière van de Flo1. Het Achterhoekse bedrijf is niet voor niets gevestigd in dé Smart Industry regio van Nederland. Aeronamics werkt samen met lokale bedrijven en heeft een unieke app om data te integreren.

Beursstand 15D03
De Flo1 is boegbeeld van de Smart Industry in de Achterhoek tijdens Boot Düsseldorf. Met de opvallende SmartHub Achterhoek bestickering wordt duidelijk gemaakt dat de boot in een innovatieve omgeving, met ondersteuning van jonge talenten is ontwikkeld. Deze wereldpremière met eigen ogen zien? Kom dan naar Boot Düsseldorf van 21 t/m 29 januari en bezoek de beursstand 15D03.

Lees meer informatie over de Flo1.