Innovatiehub wordt Innovate Achterhoek

De innovatiehub van Oude IJsselstreek en Oost Gelre heeft de naam Innovate Achterhoek gekregen. Dat werd bekend gemaakt door de initiatiefnemers.

“Het is een organisatie die veel met innovatie doet, en daar ook bedrijven bij zoekt”, aldus student Lisa Zwaga, die de nieuwe naam heeft verzonnen. “Daarom dacht ik, dat innovatie moet erbij blijven.” De naam Innovate was al bezet, dus bedacht Lisa Innovate Achterhoek. Innovate Achterhoek is een initiatief dat niet-Achterhoekse studenten naar de regio haalt voor afstudeerstages. Onder andere zorgorganisatie Azora en Dusseldorp zijn deelnemende bedrijven.

Ook deze betrokken werkgevers zijn blij met de nieuwe naam. “Ik vind dat hij erg de lading dekt”, aldus Bea Grimberg van Azora. “De bedoeling is ook echt het innoveren binnen de Achterhoek duidelijk te maken aan studenten en opleidingen.” Grimberg vindt het dan ook prettig dat jonge mensen komen innoveren binnen haar organisatie. “Alles wat wij heel gewoon vinden, stellen zij ter discussie. Ik vind dat heel erg leuk.”

Eerste afstudeerders zijn klaar
De studenten van het eerste semester ronden bijna hun afstudeerstages af en zijn zeer te spreken over de innovatiehub. De vraag is nu of de studenten in de Achterhoek blijven. Lisa Zwaga, die ook haar afstudeerstage aan het afronden is, is nog niet zeker over haar vervolgstap. “Ik ben op zoek naar een baan voor communicatie en ik weet nog niet of dat in de Achterhoek is.”

Bron: Regio8