Achterhoekverbindt.nl: trefpunt & vraagbaak 2.0 voor ondernemers

De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op het Achterhoekse bedrijfsleven. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. Opnieuw blijkt dat Achterhoekers vindingrijk en behulpzaam zijn als een grote uitdaging zich aandient.

Juist nu is er nog meer ‘honger’ om kennis, slimme oplossingen en succesverhalen te delen. Daarom is achterhoekverbindt.nl online gegaan. Initiatiefnemers zijn CIVON, VNO-NCW Achterhoek, ACT-RCT, SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen) en 8RHK Ambassadeurs. Martin Stor: “Wij zijn ervan overtuigd dat de bereidheid om kennis te delen en elkaar te helpen, leidt tot een zachtere landing van deze crisis. Daarom hebben we in korte tijd Achterhoek Verbindt opgezet. Elke ochtend is een interactieve videopodcast te zien met een Achterhoekse ondernemer. Wat is de impact van de coronacrisis op zijn of haar bedrijf? Welke maatregelen, knelpunten, kansen en tips kan hij of zij met collega-ondernemers delen?”

Lobby
In gesprekken met ondernemers kwam problematiek op het gebied van betalingen en financiën aan het licht. De partners van achterhoekverbindt.nl hebben hierop actie ondernomen. Zo heeft VNO-NCW een korte lijn met de politiek en vraagt ze Den Haag rechtstreeks om aandacht voor knelpunten van ondernemers rond cashflow en betalingsgedrag.

HR Kring Achterhoek
Iedere woensdag van 19.30 tot 20.30 uur informeren HR-professionals uit de Achterhoek elkaar rondom HR-zaken rondom het coronavirus. Interesse? Je kunt vrijblijvend aanhaken, zie achterhoekverbindt.nl. Allerlei onderwerpen passeren de revue: Hoe ga je om met medewerkers die niet thuis kunnen werken maar wel kinderen thuis hebben? Wat kan je doen als de werkruimte het niet toelaat om afstand te houden? Wat doe je als er een besmetting is op de werkvloer? Zie ook de items over crisismanagement, crisisteams en protocollen op achterhoekverbindt.nl.