AGEM bijna operationeel

Laatste nieuws over de AGEM
Binnenkort kunnen Achterhoekse particulieren, bedrijven en organisaties zich aansluiten bij de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM) voor levering van duurzame energie. Zomer 2013 kan iedereen overstappen en zo de keuze maken voor groene stroom en/of gas met een Achterhoeks tintje. De AGEM biedt concurrerende tarieven en toont daarmee aan dat duurzaamheid niet alleen goed voor het milieu is, maar ook betaalbaar.

De filosofie van de AGEM is eenvoudig: de energiekosten van de regio blijven behouden voor de Achterhoek. De kasstromen die de AGEM genereert, worden immers ingezet voor het ontwikkelen van lokale projecten op het gebied van duurzame energie. Dit kan gaan om zonnepanelen op daarvoor geschikte daken, om windturbines, mestvergisters en energiebesparing. De AGEM zorgt voor de levering van de energie die daarmee wordt opgewekt. Al met al staat de AGEM dus voor verduurzaming, betaalbare energie én een impuls voor de lokale werkgelegenheid.

Overstappen naar de AGEM wordt heel eenvoudig. Op www.agem.nu kunnen particulieren, bedrijven en organisaties begin 2013 met een paar muisklikken aangeven klant te willen worden. De AGEM zorgt er vervolgens voor dat er daadwerkelijk wordt ‘geswitcht’. Een klant merkt daar zelf niets van, maar levert intussen wel een mooie bijdrage aan een toekomstbestendige Achterhoek!