André Kuipers op Achterhoekse Talententuin 2015

Jongeren op zoek naar een stage, afstudeerplek of startersfunctie maken op de Talententuin 2015 kennis met Achterhoekse werkgevers. Vrijdag 27 november vindt de derde editie plaats in innovatiecentrum ICER in Ulft. Ook als je alleen nieuwsgierig bent naar jouw carrièremogelijkheden in de Achterhoek, meld je aan, doe mee en laat je inspireren door allerlei workshops, speeddatesessies en interessante sprekers. Extra bijzonder dit jaar is de keynote speaker: niemand minder dan astronaut André Kuipers!

Wereldberoemd landgenoot Kuipers betreedt om 11.30 uur het hoofdpodium. “We zijn ontzettend trots dat we jongeren kunnen laten inspireren door het bijzondere verhaal van André Kuipers”, zegt Tom Salemink, projectleider van de Talententuin. “Zijn presentatie over ruimtevaart, innovatie en duurzaamheid sluit perfect aan bij de Achterhoekse innovatieve bedrijven en projecten die onder andere te vinden zullen zijn op de beursvloer.” De Talententuin groeit elk jaar dankzij de actieve bijdrage van het bedrijfsleven en de overheden in de Achterhoek. Salemink: “Door de samenwerking met hoofdpartners Rabobank en het Graafschap College, is het dit jaar mogelijk om een spreker van formaat aan te trekken en daar zijn wij erg blij mee.”

De verwachting is dat het bezoekersaantal van vorig jaar, 300 jongeren, ruim overtroffen wordt. Door intensiever samen te werken met studieverenigingen in Twente, Wageningen, Arnhem en Nijmegen kan deze editie een nog grotere bijdrage leveren aan het aantrekken van hoogopgeleid (technisch) talent voor de Achterhoek. Dat is hard nodig, want in deze krimpregio staan veel bedrijven te springen om in contact te komen met jonge, potentiële werknemers.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Om zeker te zijn van deelname aan de Talententuin 2015 én de presentatie van Andre Kuipers, dien je je aan te melden via www.talententuinachterhoek.nl. Deelname is gratis. Op de site vind je ook het programma, locatie en tijden van de Talententuin.

De Talententuin is een initiatief van Achterhoek 2020 Jong, een bundeling van Achterhoekse jongereninitiatieven. Achterhoek 2020 Jong voert een aantal projecten uit om jongeren te ‘binden en boeien’ aan de Achterhoek, op het gebied van wonen, werken en vervoer.