Basiscijfers Jeugd per regio bekend

Welke kansen heeft een jongere op de arbeidsmarkt in een bepaalde regio? Dat staat in de 35 regioschetsen Basiscijfers Jeugd die UWV en SBB gepubliceerd hebben. Met de Basiscijfers Jeugd geven UWV en SBB een actueel beeld van de kansen en mogelijkheden voor jongeren op de regionale arbeidsmarkt en stagemarkt. Maar niet elke regio is hetzelfde. Een student die de opleiding volgt tot monteur elektrotechnische installaties heeft bijvoorbeeld goede kansen in de regio Flevoland en voor een student verpleegkunde is een mooie toekomst weggelegd in de regio Zeeland. Wat speelt er in de 35 regio’s op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs? De regioschetsen geven antwoord.
Basiscijfers Jeugd Achterhoek

Cijfers van WW, DUO en Jobfeed
De regioschetsen laten per arbeidsmarktregio zien wat de arbeidsmarktkansen zijn voor jongeren. De data komt van UWV (instroom WW) en van SBB (aantal leerlingen en gediplomeerden volgens DUO, aantal vacatures volgens Jobfeed). De schetsen zijn vooral belangrijk voor professionals die zich bezighouden met kansen op de stage-, onderwijs- en arbeidsmarkt voor jongeren. De regioschetsen zijn beschikbaar via deze link: SBB – Regioschetsen Basiscijfers Jeugd 2021 (s-bb.nl)

Nieuwe cijfers over vacatures
Naast de regioschetsen bieden UWV en SBB met verschillende dashboards van de Basiscijfers Jeugd een actueel beeld van de kansen en mogelijkheden voor jongeren. Begin december vernieuwden we de cijfers over vacatures. Zo zijn in het eerste halfjaar van 2021 de meeste mbo-vacatures te vinden in:

  • Gastvrijheid (56.300)
  • Retail (48.580)
  • Zorg (38.270)
  • Commercie, groothandel/internationale handel (26.140)
  • Transport en logistiek (24.240)
  • Technische installaties en systemen (19.420)
  • Metaal en metalektro (12.730)

Bekijk de Basiscijfers Jeugd

Bron: UWV-SBB