Tweede Jaarcongres Achterhoek Monitor 15 december

December vorig jaar is de eerste Achterhoek Monitor in een online-congres gepresenteerd. Dit jaar organiseren we het tweede Jaarcongres op woensdag 15 december van 15.00 – 17.00 uur met een uitzending vanuit theater De Storm in Winterswijk. De uitzending is online te volgen via een link die woensdag bovenaan de homepage van www.8rhk.nl te vinden is.

Wat kun je verwachten?

  • Nieuwe en actuele cijfers over hoe de Achterhoek er economisch en qua welvaart voorstaat;
  • Reflectie en duiding van de stuurgroep Achterhoek Monitor op de belangrijkste bevindingen;
  • In gesprek over wat dit betekent voor de Achterhoek.

Met Joram van Donk als gespreksleider nemen onderstaande leden van de stuurgroep Achterhoek Monitor je mee in de bevindingen:

  • Willem Buunk, wethouder gemeente Bronckhorst en lid van de Achterhoek Board;
  • Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en lid van de Sociaal-Economische Raad (SER);
  • Gert-Jan Hospers, economisch geograaf aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit;
  • Marc Bruijnzeels, Associate Professor LUMC Campus Den Haag;
  • Hans van de Guchte, directievoorzitter Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en bestuurslid VNO-NCW Achterhoek.

Een eerste exemplaar van de Acherhoek Monitor 2021/2022 wordt overhandigd aan Natalie Burgers (hoofd Regio en Leefbaarheid bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Mark Hameleers (manager Regio Portefeuille van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Mark Boumans (voorzitter 8RHK ambassadeurs).
Natuurlijk zal ook het Achterhoekse geluid niet ontbreken en schuiven vertegenwoordigers vanuit overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan: Wendi Ros (geluksmanager Kaak), Hanke Struik (directeur-bestuurder ProWonen) en Carolien Nijhuis (managing owner Nijhuis Group). En…muziek mag niet ontbreken in het theater: Marise den Bakker laat haar mooiste stem horen.

Publicatie Achterhoek Monitor 2021/22
Naast actuele data in de digitale Achterhoek Monitor (www.achterhoekmonitor.nl) verschijnt 15 december de tweede jaarpublicatie als naslagwerk. Voor iedereen die werkt aan de toekomst van de Achterhoek is de Monitor een interessant hulpmiddel om inzicht te krijgen en (beleids)keuzes te maken.

Ben je erbij?

Namens de Achterhoek Board,
Willem Buunk