Bijna 1 jaar Opijver: al veel werkzoekenden en baanveranderaars geholpen

Bijna 1 jaar scholingsvouchers Opijver: al veel werkzoekenden en baanveranderaars geholpen

Er is grote belangstelling voor het scholingsfonds Opijver, het Achterhoeks talentenfonds. Bijna één jaar verder zijn 609 gesprekken gevoerd met kandidaten met een scholingsvraag. Van hen kwamen 127 in aanmerking voor een scholingsvoucher en vele anderen zijn via andere wegen verder geholpen met hun vraag.

Sectoren kunnen breder vertegenwoordigd
Opvallend is dat vooral in de sectoren commercie en techniek (bij-/om)scholing is gevonden via Opijver. Werkenden of werkzoekenden in de zorg, ICT en pedagogiek mogen zich nog ruim melden, de arbeidspotentie is er naar! Zie opijver voor meer gegevens over bijna één jaar Opijver, zoals de verdeling per gemeente.

 

Opijver het Achterhoeks talentenfonds
Opijver staat voor het Achterhoeks talentenfonds. Hier vraag je een scholingsvoucher aan waarmee je je kunt scholen in een beroep met toekomstperspectief. De scholingsvoucher is er voor werkzoekenden, werkenden, baanveranderaars en ZZP’ers uit de Achterhoek. Gebruik de voucher om je binnen jouw vakgebied te ontwikkelen of om jezelf klaar te stomen voor een ander beroep in een hele andere sector. Meer informatie op www.opijver.nl