Eén dag directeur van Achterhoekse wereldspeler

De Achterhoek kent vele bedrijven en organisaties die topproducten en –diensten produceren en leveren. Zij hebben soms moeite om goed opgeleid, jong talent aan te trekken voor hun vacatures, want onbekend maakt onbemind. Project CEO for a day doet wat aan deze ‘mismatch’ door jongeren één dag op de stoel van de directeur te zetten.

Week van de Achterhoekse Wereldspelers

Weinig mensen weten dat deze regio verschillende innovatieve bedrijven huisvest die hun producten over de hele wereld afzetten en soms zelfs marktleider zijn binnen hun segment! Om deze Achterhoekse Wereldspelers ‘uit de anonimiteit’ te halen, organiseerde CEO for a day een week met dit als thema. Daarin vonden vier matches plaats tussen een jongere en een directeur (CEO) van een wereldwijd actief, Achterhoeks bedrijf. Het betrof dit keer Aviko (Steenderen), Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Pas Reform (Zeddam/Doetinchem) en NL Greenlabel (Megchelen).

Lees het artikel over de ervaringen van de echte én tijdelijke directeuren die hebben deelgenomen, gepubliceerd in nummer 3/2017 van Achterhoek Innovatie Magazine.

Media-aandacht

Verschillende media hebben verslag gedaan van een meeloopdag tijdens de week. Regio8 en de Gelderlander bij Pas Reform, waar student Berend Hoitink (22) meeliep met CEO Harm Langen. Omroep Gelderland interviewde Jurgen Faber (21), directeur voor één dag van NL Greenlabel, samen met de eigenaar, tuin- en landschapsarchitect Nico Wissing.

Deelnemen?

In november vinden de laatste matches voor 2017 plaats. Wilt u als directeur uw bedrijf ook onder de aandacht brengen van jonge talenten? Of ben je een jongere die interesse heeft om deel te nemen? Mail naar ceoforaday@achterhoek2020jong.nl of bel met projectleider Jeroen Salemink, 06 20797383.