Nieuwe directeur-bestuurder EUREGIO

Christoph Almering wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Nederlands-Duits samenwerkingsverband EUREGIO. De uit Ahaus afkomstige Christoph Almering is de opvolger van Elisabeth Schwenzow, die het grensoverschrijdende openbaar lichaam aan het eind van dit jaar zal verlaten.

De nieuwe directeur-bestuurder ziet erg uit naar deze nieuwe professionele uitdaging: “Het mede vormgeven van de toekomstige grensoverschrijdende samenwerking en, niet in de laatste plaats, het begeleiden van het strategieproces EUREGIO 2030 is een uitdaging die ik graag aanga. Voor mij als inwoner van de EUREGIO is het streven naar één verzorgingsgebied, waarin de grens tussen de landen geen hindernis meer vormt, ook een persoonlijke ambitie.” Christoph Almering aanvaardt de functie van directeur-bestuurder van de EUREGIO uiterlijk per 1 januari 2018.

Er waren voor de vacante functie van directeur-bestuurder 44 kandidaten waarvan 8 vrouwen en 36 mannen. Volgens de regeling is het de taak van de EUREGIO-Raad de benoeming van directieleden te bekrachtigen. Dit zal volgens plan plaatsvinden in de vergadering op 1 december aanstaande.