|

Derde Ronde Tafel Achterhoek Food EN Festival van het Smakelijke Leven

Aanpak regionaal voedselbeleid Achterhoek & Duurzaam én gezonde voeding in je school-,
sport- en bedrijfskantine!

Op 2 november van 10:00 tot 12:00 vindt de derde Ronde Tafel platform Achterhoek Food plaats. Aansluitend organiseert LEADER Achterhoek in samenwerking met de Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Kookt het “Festival van het Smakelijke Leven”.

Regionaal voedselbeleid
Tijdens deze derde Ronde Tafel van platform Achterhoek Food melden we de stand van zaken over het concretiseren van het regionale voedselbeleid dat eind 2023 gepresenteerd wordt met een
ondertekend Achterhoek Food Manifest en de organisatie van een internationaal Foodevent.

Gezond Achterhoek Food voor iedereen
Centraal tijdens deze ronde tafel staat het thema ‘gezonde én duurzame voeding’ uit de regio. We presenteren recent onderzoek en kijken naar gedrag en beleid. We presenteren de bevindingen bij
vijf scholen in de regio en bespreken wat we samen met scholen en bedrijfskantines kunnen doen de komende jaren. De bevindingen van deze Ronde Tafel worden omgezet naar een
actieplan voor alle (bedrijfs)kantines in de Achterhoek. Doe je mee?

Programma 10.00 – 12.00 uur, met lunch
Met voorzitter platform Achterhoek Food en gedeputeerde Jan Markink, hoogleraar Jaap Seidell VU Amsterdam, associate professor Annemien Havenman Wageningen UR, studente Mila Beumer Universiteit Nijmegen en fooddesigner Katja Gruijters. Aansluitend een panelgesprek met GGD, Achterhoek in Beweging
en 8HRK ambassadeurs. Dit alles onder begeleiding van dagvoorzitter Frans Miggelbrink en
Achterhoek Food coördinator Maurits Steverink.
Bezoek aansluitend vanaf 13.00 uur het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek.

Meld je aan