Diederik Samsom, Foppe Atema bij Piment 8 maart

We praten over de actualiteit en over het recente verleden en de nabije toekomst van Samsoms partij. En natuurlijk over de verkiezingen van 18 maart voor de Provinciale Staten die voor dit kabinet ongekend spannend zijn.
Ook te gast Jos de Blok van Buurtzorg, onlangs nog uitgeroepen tot beste werkgever van het jaar. Hoe doet hij dat in een sector waar vooral ontslagen vallen. En wat is het geheim achter de als een geoliede machine werkende Buurtzorg.
NRC-journalist Brenda van Osch schreef het ontroerende boek ‘het onvoltooide kind’ over haar eigen Eva die weken te vroeg werd geboren. Niet alleen haar persoonlijk verhaal raakt diep maar ook de dilemma’s die zij aan de orde stelt nu zelfs mini baby’s na 24 weken zwangerschap behandeld worden. Een gesprek hierover.

Foppe Atema van Achterhoek 2020 is ondernemer die ’t lef had voorzitter te worden van een club die dreigde te stokken in eindeloos vergaderen. Hoe staat het er nu voor met de Agenda 2020 die de kwalijke gevolgen van een krimpende regio moet voorkomen?
De column wordt verzorgd door vaste Piment-columnist Frans Miggelbrink.
Nynke de Zoeten is de cohost. Zij werkt als verslaggever en presentator bij de parlementaire redactie van het tv programma Nieuwsuur.
Het Klarinettenensemble Symfonisch Blaasorkest Gaanderen blaast de sterren van de hemel!
Wacht niet te lang met kaartjes (5 euro) te reserveren, dat is wel zo handig om teleurstelling te voorkomen! Reserveren kan bij Schouwburg Amphion.

Kijk ook op de website van Politiek Café Piment.