|

Download de Netmobiel-app: duurzaam vervoer in de Achterhoek

Misschien heb je er al van gehoord: de Netmobiel-app. Een app van en voor Achterhoekers, die je sneller van A naar B brengt. Vooral een mooie aanvulling in de (kleine) kernen waar geen of beperkt openbaar vervoer is. De pilot van de app is nu voor jou beschikbaar in de gemeenten Oost Gelre, Winterswijk, Berkelland en Aalten. Dus download de app en probeer het uit. Vanaf het najaar wordt de app opgenomen in GAON.

Wat is de Netmobiel-app?
Netmobiel brengt vraag en aanbod van vervoer bij elkaar. In de app komen uiteindelijk alle vervoersvormen in de Achterhoek samen: openbaar vervoer, ritdelen, deelauto’s, deelfietsen, etc. Hoe handig is dat! Eén app om ritten te kunnen zoeken, boeken en betalen in de Achterhoek, ongeacht met welk vervoermiddel je reist. Ook kun je in de app een rit boeken voor iemand anders, zoals je moeder of buurman zonder mobiele telefoon en auto. Netmobiel heeft één doel: de Achterhoek nog beter bereikbaar maken voor iedereen.

De voordelen

  • Tijdbesparend
  • Minder reiskosten
  • Milieuvriendelijker
  • Je rijdt gezellig samen
  • Sparen voor gezamenlijke doelen in jouw buurt of gemeenschap!

De app is ontwikkeld in samenwerking met kleine kernen
Hogeschool Saxion ontwikkelde deze pilot-app samen met inwoners uit Oost Gelre. Én met andere partners zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Spectrum, 8RHK ambassadeurs en Universiteit Twente. De app wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Najaar 2022 wordt Netmobiel opgenomen in GAON.

Wil je meer weten of heb je een vraag over Netmobiel?
Check de website www.netmobiel.eu of stuur een mail naar: info@netmobiel.eu. Houd ook de sociale media kanalen van Netmobiel op Facebook en Instagram in de gaten. Daar vind je wat er allemaal kan met de app.