Drie studenten voor één dag directeur

Het project ‘CEO for a day’ van Achterhoek2020 Jong is officieel gelanceerd. Donderdag 18 juni vonden de eerste drie matches tussen studenten en directeuren gelijktijdig plaats. Doel van het project is dat jongeren tussen de 16 en 26 jaar kennis en ervaring kunnen opdoen bij een Achterhoeks bedrijf.

Eén van de deelnemende studenten was Berend Hoitink (in het midden op foto). Hoitink nam één dag de plaats van René van Gils (links op foto) in, bestuursvoorzitter van het Graafschap College. “Erg leerzaam en leuk hoe zo’n dag van een bestuursvoorzitter eruit ziet”, aldus Hoitink in het ICER waar hij aanwezig was bij een overleg tussen Graafschap College en het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Vergelijkbare reacties kwamen uit Eibergen en Doetinchem. In Eibergen was student fiscaal recht Joep Doppen de plaatsvervanger van Ingmar Pondes, managing partner bij BonsenReuling. Ook Doppen had een goede dag uitgekozen, want ‘s middags stond er een afspraak met de directie van ING Bank in de Grolsch Veste op de agenda. Commercieel directeur Toin de Ruiter van BonsenReuling wilde graag deelnemen: “Als kennisbedrijf zijn wij altijd op zoek naar goede mensen die ook qua cultuur passen. Als je dan gevraagd wordt met dit soort initiatieven mee te doen, kunnen wij alleen maar ‘ja’ zeggen. Het is belangrijk om samen aan de toekomst van de regio te bouwen.”

In Doetinchem was MBO-student Ludo Groenewegen CEO for a day bij Holga Metaaltechniek, waar directeur Marc Oudenampsen de dagelijkse leiding heeft. ”Dit soort projecten zijn heel belangrijk”, stelt Oudenampsen. “De jeugd moet blijven inzien wat de arbeidsmogelijkheden in de Achterhoek zijn. Door onze innovativiteit hebben wij een nieuwe productielijn op kunnen zetten voor producten die anders in China gemaakt zouden worden. Daarmee hebben wij tien arbeidsplaatsen voor de Achterhoek weten te behouden. Er is in deze regio meer werk dan je denkt en dat moeten jongeren ook weten!”

Het project CEO for a day loopt tot eind 2015. Neem voor deelname aan het project of meer informatie, als bedrijf of als jongere, contact op met projectleider Jeroen Salemink via jeroen@desa-concepts.nl.

Bekijk onderstaand de bijdrage van Omroep Gelderland van 18 juni over CEO for a day, vanaf 9.50 min. Gefilmd bij Holga Metaaltechniek.

Achterhoek2020 Jong is het geheel van jongereninitiatieven in de Achterhoek met hetzelfde doel: de Achterhoek aantrekkelijker maken en houden voor jongeren. Om dit te bereiken zetten de initiatieven zich in voor meer carrièremogelijkheden, betaalbare huisvesting en het faciliteren van ontmoetingen voor jongeren in de Achterhoek.