ECHT Achterhoek Student Tour naar Serious Request

De ‘ECHT Achterhoek Student Tour’ (EAST) naar het Glazen Huis van Serious Request in Enschede vond plaats op 21 december. Achterhoekse studenten kregen de kans om gezamenlijk met een speciale bus af te reizen naar Enschede. Achterhoek 2020 Jong organiseerde de tour.

Inzamelingsactie
Een deel van de meereizende studenten die studeren aan het Graafschap College, heeft zich de afgelopen tijd ingespannen voor Serious Request. Hun ingezamelde geld werd vrijdag tijdens de Echt Achterhoek Student Tour aangeboden bij het Glazen Huis. Een schitterend bedrag van €4,057,- werd dankbaar in ontvangst genomen. In de ‘Chequebox’ naast het Glazen Huis hebben de Achterhoekse jongeren, in ECHT Achterhoek shirts, voor de camera hun actie toegelicht.

Echt Achterhoek
Mede door de opvallende shirtjes maakten de Achterhoekse jongeren hun debuut op nationale TV. Ook via Social Media werd hier veel aandacht aan besteed. De camera op het plein wist de groep jongeren snel te vinden met hun ‘ECHT Achterhoek’ shirts en de meegebrachte cheque voor het goede doel. Bij de glazen ‘NOS op 3 studio’ mocht een delegatie voor de camera dan ook met deze outfit een zelfbedacht journaal presenteren. De meegereisde studenten wonen momenteel in verschillende steden in Nederland, maar hebben één gemene deler: de Achterhoek. Achterhoek 2020 Jong moedigt jongeren middels dit soort evenementen aan om zich elders te ontwikkelen als zij dat willen, maar de Achterhoek wél in hun achterhoofd te blijven houden als vertrouwde, sociale en gezellige plek om terug te keren.

Achterhoek 2020 Jong
Achterhoek 2020 Jong is het geheel van jongereninitiatieven in de Achterhoek, die zich op initiatief van Regio Achterhoek verenigd hebben en onder één vlag op meerdere manieren samenwerken aan het aantrekken en behouden van jongeren voor de regio. De jongereninitiatieven die zich tot nu toe samen met Regio Achterhoek verenigd hebben in Achterhoek 2020 Jong zijn: JongAchterhoek (JA), De Glazen Campus, Jonge Ambtenaren Achterhoek (JAA), ECHT Achterhoek in Utrecht, Innovar, WIC, Achterhoek Werkt, Media11 en SKEP Media.
EAST was een ludieke aftrap voor de komende jaren waarin Achterhoek 2020 Jong gezamenlijk meerdere projecten zal oppakken op het gebied van wonen, arbeidsmarkt en recreatie in de Achterhoek. Elk project met een eigen projectteamsamenstelling, zodat de jongereninitiatieven elkaar zo goed mogelijk kunnen helpen en versterken.

___________________________________________________________________________________