Europees project iPro-N van start!

Innovatieve mkb-ers in de grensregio krijgen nog meer kansen nu iPro-N van start is gegaan. iPro-N is een INTERREG V-A project met als doel stimulering van de ontwikkeling van intelligente producten in de Smart Industry en Industrie 4.0. Tegelijkertijd geeft iPro-N een opstap naar samenwerking in het Nederlands-Duitse grensgebied. Het project biedt bedrijven in het werkgebied van de EUREGIO en de Euregio Eems-Dollard subsidies op externe en eigen kosten voor innovaties die uitmonden in prototypes van intelligente producten. Oost NV is leadpartner van iPro-N.

Het programma voor mkb-ers die deelnemen bestaat uit verschillende fases; van idee naar prototype. Afhankelijk van de fase waarin de innovatie verkeert kan men een of meer stappen overslaan. Zie ook de flyer. De fases die mkb-ers kunnen doorlopen zijn:

  1. Intakegesprek; gratis voor mkb-ers
  2. Verdiepingsgesprek; gratis voor mkb-ers
  3. Conceptontwikkeling; maximaal 50% subsidie voor inhuur externe dienstverlening bij maximale projectomvang € 5000.
  4. Haalbaarheidsstudie; 40% subsidie voor inhuur externe dienstverlening bij maximale projectomvang van € 20.000.
  5. Ontwikkelingsproject (bouw van een prototype); 40% subsidie voor personeelskosten, inhuur externe dienstverlening en materiaalkosten bij maximale projectomvang van € 120.000.

De bedrijven worden stap voor stap begeleid bij de ontwikkeling van intelligente producten. Naast de stimulering van R&D-projecten, zijn er de volgende beoogde resultaten:

  • Aanmoediging van maakindustrie om te investeren in intelligente productontwikkeling, die leidt tot minimaal 65 nieuwe producten en een investeringsimpuls van minimaal € 6.500.000,-
  • Koppeling van Nederlandse en Duitse competenties in innovatie levert marktentree in de Duitse resp. Nederlandse markt.
  • Minimaal € 6.500.000,- investeringsimpuls levert minstens 300 banen op bij de betrokken bedrijven.

De looptijd van iPro-N is vier jaar en wordt door vijf partners uit het Duits-Nederlandse grensgebied uitgevoerd. De partners die in dit project samenwerken zijn: Oost NV (leadpartner), Emsland GmbH, Kennispark Twente, Münsterland e.V. en TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN)

Meer informatie? Kijk op www.ipro-n.eu of mail naar info@ipro-n.eu.

iPro-N wordt in het kader van het INTERREG VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Overijssel, en door de deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen.

Bron bericht: Oost NV