| |

Evenement ‘Techniek tastbaar’ voor jeugd bij TechniekFabriek Zutphen 5 april

De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen opent 5 april 2024 haar nieuwe locatie. De TechniekFabriek is een coöperatie en staat voor alles wat er speelt rondom verduurzaming en de energietransitie. Ondernemers, onderwijs en overheid ontmoeten elkaar hier en ondernemers zoeken samen verdieping op de technische uitdagingen waar zij voor staan (Learning community).
Tegelijk met de feestelijke opening van de nieuwe locatie organiseert de TechniekFabriek het evenement Techniek Tastbaar, dat al 67 keer met veel succes is georganiseerd.

Evenement Techniek Tastbaar
Techniek Tastbaar is een beleef- en doe-event voor leerlingen van 10 tot 16 jaar waarin we hen met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking laten komen. Te weinig jonge mensen kiezen voor Techniek omdat hun beeld onvoldoende of zelfs negatief is, ondanks de diversiteit binnen deze sector. Ze kennen uw organisatie niet en weten ook niet om welke werkzaamheden het zou kunnen gaan. Terwijl er juist een grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. En dat is nu net de reden waarom we u uitnodigen.

Bedrijven presenteren zich voor de jeugd
U, als ondernemer, bent van harte welkom met een stand van uw eigen bedrijf en met een doe-activiteit die interessant is voor deze doelgroep en die te maken heeft met de techniek of technologie in uw bedrijf. Indien gewenst zal de organisatie u helpen bij het bedenken van een leuke en geschikte activiteit. U kunt uw stand naar eigen wens inrichten in de TechniekFabriek of op het buitenterrein, waarbij u gebruik kunt maken van de aanwezige (praktijk)lokalen en faciliteiten. We laten graag een zo breed mogelijk scala van technische bedrijven zich presenteren. Deelname is geheel kosteloos!

Maakt u samen met ons ook deze editie van Techniek Tastbaar tot een succes? Alle leerlingen van groep 7 en 8 uit de regio en de leerlingen van het VO uit de regio worden persoonlijk uitgenodigd. Bij het voorgaande evenementen ontvingen we gemiddeld 1500 bezoekers, waaronder ook veel ouders/ verzorgers. Voor u is dit een mooie gelegenheid om uw bedrijf en de mogelijkheden voor een opleiding te laten zien. Er zullen veel uitingen zijn via de pers, social media etc. waarvan u ook gebruik kunt maken.

Datum: vrijdag 5 april 2024
Locatie: TechniekFabriek, Contrescarp 4, Zutphen
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur

Aanmelden kan bij John van Mierlo, projectleider Techniek Tastbaar, john@techniektastbaar.nl