Agenda / Webinar: ‘Hoe de Achterhoek aan de slag gaat voor haar toekomstig landschap’

Webinar: ‘Hoe de Achterhoek aan de slag gaat voor haar toekomstig landschap’

8RHK ambassadeurs
11 maart 2024
14:30 - 16:30
online

Verdere informatie

Een boeiend webinar over het Achterhoeks toekomstlandschap en hoe we vernieuwend bezig zijn met het grove ontwerp daarvoor dat nooit stil zal staan! Hoor het verhaal van de ontwerpers rechtstreeks in het webinar en leer van de Achterhoekse aanpak.

Link naar het webinar

Met wie:
De regionale winnaars van de Achterhoek in de prestigieuze Eo Wijers prijsvraag onder landschapsontwerpers; Aardkundig Fundamentalisme en Operatie Landschap, bestuur en projectteamleden vanuit de Achterhoek. Én voorzitter Esther Ruesen.

Achterhoeks landschapsmodel – ook als voorbeeld
Samen met de ontwerpers achter het landelijke winnende plan in de Eo Wijers prijsvraag 2022/2023; ‘Aardkundig fundamentalisme’ zetten we verdere stappen richting ons toekomstlandschap. Dat doen we met het ‘Ruimtelijk Perspectief Achterhoek’, wat ons helpt in het maken van keuzes voor een duurzame wijze van indelen van onze schaarse ruimte. Want de ruimte komt steeds meer onder druk met alle opgaven die op ons afkomen. Waar geven we bijvoorbeeld plek aan woningen én energietransitie en hoe houden we het leefbaar? Ook helpt het óns verhaal te schetsen voor afstemming met provincie en het Rijk in keuzes die zij gaan maken voor ons toekomstlandschap. Voorzitter Ruimtelijk Perspectief Achterhoek Emmeke Gosselink: “Iedere regio heeft te maken met bredere opgaven dan enkel stikstof reduceren. We willen deze ontwerpslag tot een succes voor meerderen maken en geven het Rijk mee; laat ons breed experimenteren in onze 3-O samenwerking. De Achterhoek is hier sterk in, we wonnen niet voor niets de Eo Wijersprijsvraag.”

Lees hier het nieuwsbericht over de webinar.

 

Webinar: ‘Hoe de Achterhoek aan de slag gaat voor haar toekomstig landschap’

Deelnemen?


Meld graag aan!