Foppe Atema nieuwe voorzitter Achterhoek 2020

Liesbeth Spies droeg op 10 juli het onafhankelijk voorzitterschap van de stuurgroep Achterhoek 2020 over aan Foppe Atema. Haar opvolger, oud-voorzitter van VNO-NCW Achterhoek, stond in 2009 aan de wieg van Achterhoek 2020.

De stuurgroep Achterhoek 2020 bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden en zet zich met de projecten van de nieuwe Uitvoeringsagenda Achterhoek 2020 in voor een sterke regio.

Liesbeth Spies: “Ik ben ontzettend blij dat we samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden deze agenda met concrete projecten hebben gemaakt. Daarmee gaan we de belangrijke opgaven werken, wonen en goede bereikbaarheid een nieuwe impuls geven. Ik kijk met veel voldoening terug op het afgelopen jaar en geef met vertrouwen het stokje over aan Foppe Atema. Hij gaat als echte ondernemer, geworteld in de Achterhoek, samen met alle betrokkenen aan de slag: dat gaat prima resultaten opleveren!”

Foppe Atema: “Ik was zeer vereerd toen ik werd gevraagd als onafhankelijk voorzitter van de stuurgroep Achterhoek 2020. Dat ik deze klus, die ik meer dan vijf jaar geleden samen met Herman Kaiser spontaan begonnen ben, nu zo mag voortzetten, vind ik heel mooi. Ik heb er wel iets mee om me in te zetten voor het behoud van de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de Achterhoek. We gaan er voor om de projecten van de Uitvoeringsagenda op een gedreven manier naar mooie resultaten te leiden! Ik heb intussen van heel wat ondernemers en (overheids)bestuurders steun gekregen om hier de schouders onder te zetten. Daardoor heb ik alle vertrouwen dat de Uitvoeringsagenda full-speed opgepakt en afgewerkt zal worden en dat er nieuwe initiatieven bijkomen. Ik wil Liesbeth Spies graag bedanken voor haar inzet voor onze mooie Achterhoek, ze heeft
echt geweldig werk verricht om iedereen achter de Uitvoeringsagenda te krijgen.”

Liesbeth Spies was vanaf september 2013 onafhankelijk voorzitter van de stuurgroep Achterhoek 2020. Vanaf 8 juli 2014 is zij waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht.