Gezocht: bedrijven voor Experiment Grens

“Experiment Grens” start op 1 maart. EUREGIO zoekt hiervoor Nederlandse bedrijven die geïnteresseerde Duitse werknemers uit het grensgebied de mogelijkheid willen bieden een ‘snuffeldag’ mee te lopen in hun onderneming. Zo kunnen werknemers laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn.

Het is de praktische voortzetting van het “Pact: Arbeidsmarkt over de grens!”, dat de EUREGIO in 2015 geïnitieerd en tot eind 2017 georganiseerd heeft. Het experiment wil ook bijdragen aan het wegnemen van de “grenzen in de hoofden”, die misschien nog aanwezig zijn bij werkgevers en werknemers. Tevens krijgen bedrijven zo de mogelijkheid zich over de grens heen te profileren.

Hoe werkt Experiment grens?
De EUREGIO organiseert het “Experiment Grens” en daarmee het contact tussen werkgevers en werknemers voor deze dag. Werkgevers die hun bedrijf willen aanmelden kunnen een korte tekst met een link naar hun site sturen naar Stéphanie Woldringh s.woldringh@euregio.eu. De tekst en de link zullen zij vanaf 1 maart op de Facebook-pagina “Experiment Grens” delen, waarop de bedrijven worden voorgesteld. Geïnteresseerde werknemers kunnen zich via Facebook bij EUREGIO voor een “snuffeldag” aanmelden. EUREGIO brengt werkgever en werknemer met elkaar in contact, zodat zij direct samen een datum voor de “snuffeldag” af kunnen spreken.

Meer informatie
Neem contact op met Stéphanie Woldringh, per mail s.woldringh@euregio.eu of telefonisch 053 – 46051 54.
Lees hier de folder Experiment Grens. (in het Nederlands en Duits)