IGNITE Award: Sociaal ondernemers maken kans op €100.000

De inschrijving voor de zevende editie van de IGNITE Award is gestart. IGNITE is een groeiprogramma voor social startups uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Uit alle inzendingen worden acht deelnemers gekozen. Deze acht ondernemers krijgen, door een intensief trainingstraject én de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten. De inschrijving sluit op 30 juni.

Groeiprogramma voor social startups
Sociaal ondernemers durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. Maar hoe doe je dat op een financieel duurzame manier? IGNITE – een initiatief van het Anton Jurgens Fonds – helpt hen haalbare businesscases te ontwikkelen. Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. De meest veelbelovende social startups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Acht beginnend sociaal ondernemers starten vervolgens op 1 september aan een intensief groeiprogramma. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen. Op 28 oktober strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2021 ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.

Aanmelden kan tot 30 juni
Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden.
Lees de IGNITE Award 2021 – Factsheet