InnovatieFestival 2016 ‘Toekomst in de maak’ etalage innovatieve Achterhoek

Van 14 tot en met 24 maart 2016 vindt het InnovatieFestival 2016 ‘Toekomst in de maak’ plaats op diverse locaties in de Achterhoek. Achterhoekse ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid hebben de handen ineengeslagen om een tiendaagse te organiseren met uiteenlopende evenementen, die een positief en energiek beeld geven van de Achterhoek als innovatieve regio.

In navolging van de succesvolle editie van 2015 ‘Nieuw Vakwerk’ zal dit jaar het thema ‘Toekomst in de maak’ centraal staan tijdens het InnovatieFestival. De Achterhoek heeft een enorme groeipotentie, door haar sterke maakindustrie, haar ligging en haar cultuur om samen te werken en de krachten te bundelen. Daarnaast wil de Achterhoek zich tijdens het InnovatieFestival 2016 andermaal positioneren als het meest innovatieve deel van Nederland, de regio van de Smart Industry, met het vermogen om innovatieve talenten te werven en te binden.

‘Vlootschouw’ innovatie
Het programma biedt een ‘vlootschouw’ aan innovatiethema’s. Gedurende de eerste helft van het programma staat in Innovatiecentrum ICER in Ulft het techniekonderwijs centraal. Docenten van voortgezet onderwijs en mbo gaan met elkaar in gesprek, havo- en vwo-leerlingen worden gestimuleerd te kiezen voor een bètastudie en de Talentendag staat in het teken van werving van (bijna) afgestudeerden in de techniek. Ook worden de regionale ambities met focus op Smart Industry besproken tijdens de Achterhoek2020-avond op 14 maart.
Op zaterdag 19 maart vinden de populaire Techniekdag en een Open Dag plaats bij MPS in Lichtenvoorde. Vanaf 22 maart verplaatst het InnovatieFestival 2016 zich naar Stadion de Vijverberg waar op 22 maart de Ondernemersdag plaatsvindt met de verkiezing van het ‘Innovatiefste bedrijf van de Achterhoek’. De tiendaagse wordt afgesloten op 23 en 24 maart met de Zakenmanifestatie, een initiatief van B.V. De Graafschap die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt.

Voor meer informatie over het InnovatieFestival 2016 ‘Toekomst in de maak’, het programma en de initiatiefnemers: www.innovatiefestival2016.nl.