Bekijk alle innovaties of selecteer op thema en actief/afgerond:

Geavanceerd zoeken

107 projecten gevonden

KLASSE! in de Achterhoek

Sinds 2016 bestaat in de Achterhoek het Taalhuis Achterhoek, een samenwerking tussen het Graafschapcollege en de bibliotheken in de Achterhoek. Vanuit het Taalhuis worden laaggeletterden ondersteund.

Lees meer

Achterhoeks Fonds voor Talentontwikkeling Opijver

De officiële start van het Achterhoeks Talentenfonds Op IJver in maart 2021 kwam precies op het goede moment: midden in de coronacrisis en bij een stijgende werkloosheid. Het fonds geeft werknemers, werkzoekenden en zzp’ers die geen toegang tot scholing hebben, de kans om her- of bij te scholen in sectoren waar werk is.

Lees meer

Grensland College

Studenten – “doeners die denken” – kunnen deelnemen aan diverse Associate degree opleidingen van het Grensland College. Voor tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen in de Achterhoek, voor verder leren of bijscholen naast een baan.

Lees meer

Opschaling Netmobiel 2020 en 2021

In de kleine kernen van de Achterhoek heeft 85% van de huishoudens één of meerdere auto’s. Met de auto zijn voorzieningen als ziekenhuizen, scholen en winkels eenvoudig te bereiken. Voor mensen die geen auto kunnen of mogen rijden, geldt dit niet. Denk hierbij aan jongeren (zonder rijbewijs) of ouderen die niet meer kunnen rijden.

Lees meer

Over onze innovaties

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een innovatief idee komt tot leven door samen plannen te smeden en te ontwikkelen. Door partners te vinden en financieel bij te dragen. 8RHK ambassadeurs zet zich daar samen met jou voor in.

We blijven lobbyen en op zoek gaan naar nieuwe vormen van subsidiƫring en cofinanciering.

Innovatief idee aanmelden & Subsidie aanvragen