|

Innoveren op het boerenerf in de Achterhoek & Liemers

Het Agro Innovatie Event, editie Achterhoek & Liemers, staat volledig in het teken van vernieuwingen op en rondom het boerenerf. Het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om toekomstgericht ondernemerschap en dit is precies waar het Agro Innovatie Event om draait. Het event vindt plaats op woensdagavond 29 november in Doetinchem.

Ondernemers in de Achterhoek en Liemers zitten niet stil en willen vooruit. De Innovatie Coöperatie helpt ondernemers met innovatieve ideeën door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Speciaal voor agrariërs en agrofood-mkb’ers uit de Achterhoek en de Liemers organiseert De Innovatie Coöperatie daarom deze zesde editie van het Agro Innovatie Event. Tijdens het event vertellen ondernemers zelf welke kansen zij zien in de landbouw, hoe zij deze oppakken en wat het hen oplevert.

Ondernemers delen ervaringen
Dat de landbouw volop in beweging is, laten voorbeelden uit de praktijk zien. Zo vertelt melkveehouder Hans Reinders uit Angerlo, winnaar van de  Dutch Dairy Challenge, over de uitrol van het welzijnsconcept KalverEnWeij. Daarnaast gaat agrarisch ondernemer Henk Harbers uit Beltrum in op de teelt van biobased gewassen voor de Achterhoekse bouwsector. Ook betreedt Rob Nieuwenhuis van Coöperatie Zonvarken uit De Heurne het podium en deelt welke kansen en uitdagingen zij tegenkomen in de praktijk.

Inspirerend innovatieplein
Ook op het innovatieplein bruist het van nieuwe ideeën en ondernemerskracht met meer dan vijftien inspirerende ondernemers en organisaties. Zo maak je kennis met de alpaca’s van het Land van Kempers, leer je meer over de productie van meelwormen en koolstofopslag in de bodem of kun je je verder verdiepen in het biobased bouwen.

Nieuwsgierig?
Meld je dan aan voor het event op woensdagavond 29 november, locatie Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 in Doetinchem. Inloop vanaf 19.30 uur.Kijk voor aanmelden en het complete programma op www.deinnovatiecooperatie.nl/event

Deze editie van het Agro Innovatie Event organiseert De Innovatie Coöperatie in samenwerking met haar Achterhoekse partners: Stichting Biomassa, 8RHK ambassadeurs, VK-Oost, VALA en Agro-innovatiecentrum De Marke.