Inspirerende webinar ‘De Achterhoek in 2120’

100 jaar vooruit in de tijd naar klimaat neutrale Achterhoek – velen geïnspireerd met webinar
Woensdag 16 september organiseerde 8RHK ambassadeurs de webinar ‘de Achterhoek in 2120’. De webinar was goed bezocht met ruim 60 geïnteresseerden uit verschillende sectoren.

Wageningen University & Research over toekomstbestendig NL
Wageningen University & Research ontwikkelde een visie over een toekomstbestendig Nederland en hoe dat er in 2120 uit zou kunnen zien. De aanleiding voor het ontwikkelen van deze visie is de moeizame uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs en een groot internationaal onderzoek uit 2019 waaruit blijkt dat het wereldwijd slecht gaat met de biodiversiteit. In de visie wordt gekeken naar de verschillende factoren die invloed hebben op de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Vruchtbare sessies voor inrichting Achterhoek
Tim van Hattum (projectleider klimaat WUR) en Bertram de Rooij (Senior Researcher – Research by Design / landscape architect WUR) namen ons mee in hun bevindingen en een eerste blik op wat dit betekent voor onze regio. Welke rol kan de Achterhoek spelen in de ontwikkeling van Nederland? Vanuit verschillende perspectieven zoals landbouw, biodiversiteit, duurzame energie, water of de circulaire economie wordt gekeken naar de inrichting van Nederland in 2120.

Na de inspirerende presentaties gingen de aanwezigen uiteen in deelsessies. Discussiepunten waren: wat zijn belemmeringen en wat kun je er morgen al mee doen?

Bekijk hier de presentatie
De opnames kunt u later vinden op deze website.