Joop Wikkerink genomineerd voor beste lokale bestuurder kleine gemeente

Wie is de beste bestuurder van 2021? Decentrale volksvertegenwoordigers, bestuurders, griffiers en secretarissen maakten eind 2020 de selectie. Daaruit volgden 13 genomineerden: 12 uit elke provincie en 1 vanuit de waterschappen. Bekijk hieronder de genomineerden en hun profielen en breng uw stem uit! Ook kunt u stemmen op de top 3 in de categorieën Beste jonge bestuurder en Beste bestuurder van een kleine gemeente. Voor deze laatste categorie is Joop Wikkerink genomineerd, samen met twee andere bestuurders.

Stemmen kan tot en met 30 januari 2022. De winnaars worden op 3 februari bekend gemaakt tijdens Kompas, het online evenement van Binnenlands Bestuur.

Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten) is lid van twee thematafels: Gezondste Regio en Arbeidsmarkt & Onderwijs.
“Als geboren en getogen Achterhoeker geloof ik in modern naoberschap en samenwerking. Als groen politicus zet ik mij al jaren in voor een schoon milieu, duurzaamheid, een vitale natuur en sociale rechtvaardigheid. Als beleids- en bedrijfsadviseur stimuleerde ik sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en bedrijfsmatig denken. Als wethouder ligt mijn passie bij de verbinding in het sociaal domein. Zie hier mijn opdracht voor de thematafel Gezondste Regio va n 8RHK ambassadeurs: naoberschap en innovatie, een schoon milieu en duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en positieve gezondheid horen thuis in mijn Achterhoek. Zo’n regio  durf ik aan mijn kleinkinderen door te geven.”