|

Kijk eens binnen bij een duurzaam huis in de buurt

Huiseigenaren in Gelderland zetten de deur open tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 november 2023. De bewoners laten zien hoe zij hun huis aanpakten en delen hun ervaringen met verschillende bespaarmaatregelen.

Krijg duurzame tips van je buren
Benieuwd hoe het voelt in een geïsoleerde woonkamer? Wilt u energie besparen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Tijdens een rondleiding vertellen de deelnemende huiseigenaren graag meer over de maatregelen die ze namen en wat zij achteraf misschien anders zouden doen.  Met deze tips kunnen bezoekers voor hun eigen huis mogelijkheden ontdekken om te verduurzamen.  
De hoge gasprijzen zijn voor veel huishoudens een reden om energiebesparende maatregelen te nemen of aardgasvrij te gaan wonen. In samenwerking met ‘De Nationale Duurzame Huizen Route’ willen we Gelderlanders aanmoedigen om hun woning te verduurzamen en willen we daarbij helpen. 

Mogelijkheden voor verduurzamen van de woning
Bent u na de Duurzame Huizen Route geïnspireerd en wilt u zelf aan de slag? Welke stappen u moet zetten om thuis te verduurzamen en energie te besparen ligt aan uw situatie. Op de website van Verbeter je Huis kunt u veel informatie vinden. Als u persoonlijk advies wilt van onafhankelijke specialisten kunt u een energieloket bij u in de buurt bezoeken. Vind een loket in uw buurt. Voor huiseigenaren die willen verduurzamen maar het geld niet hebben bieden we een lening aan: de Stimuleringsregling Toekomstbestendig Wonen.  

Ik wil een duurzaam huis bezoeken