| |

Kijkje in de keuken! Innovatieve startups met overheden in de Achterhoek

Startup in Residence Achterhoek is hét innovatieprogramma waarin startups samenwerken met overheden aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het project gaat nu richting de eindfase van de eerste ronde en de eerste resultaten van de samenwerking tussen Startups en Overheden worden zichtbaar. Er is een half jaar gewerkt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. 

Hierbij een leuke blik in de keuken, waar geen brandjes meer ontstaan 😉, van één van de startups/ pilots met ChargeHyve; dat e-bike laadoplossingen voor bedrijven verzorgt. Het project is, naast de bijdragen van opdrachtgevers, ook financieel mede mogelijk gemaakt door 8RHK ambassadeurs en Provincie Gelderland.

Jorg Wellink van ChargeHyve: ‘Het is weer gelukt: de tweede lancering van onze ChargeHyve® pilot! En dit keer op een wel heel bijzondere, én toepasselijke locatie: Brandweerkarzerne Doetinchem van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Met het winnen van de wildcard ‘veiligheid’ van het Startup in Residence Achterhoek programma hebben we de kans gekregen om laagdrempelig innovatie te stimuleren binnen de veiligheidsregio. Samen met Remco ten Raa hebben we een pilot gerealiseerd, met als doel:

– De brandweer kennis te laten maken met oplossingen voor het brandveilig opladen van e-bike accu’s → Zo kunnen zij nog beter preventie beleid uitvoeren, met praktische oplossingen.
– Hun eigen medewerkers het gemak te laten ervaren, om mogelijk zelf deze oplossing binnen de organisatie te implementeren → Zo geven zij het goede voorbeeld.
– Advies te geven zodat wij de ChargeHyve nóg brandveiliger kunnen maken → Zo wordt onze oplossing nog beter.

Met deze pilot laten we zien dat de brandweer een organisatie van doen is, zij openstaan voor innovatie en meewerken om niet alleen binnen maar ook buiten hun organisatie impact te maken door startups te stimuleren. De brandweerlieden geven spontaan veel tips en adviezen en stellen scherpe, kritische vragen. We nemen nu al veel mee in de ontwikkeling van nieuwere versies. Met de ChargeHyve creëren we kostbare tijd. Tijd door tijdig te alarmeren en de brand zolang mogelijk onder controle te houden. Met die tijd kan de brandweer op tijd arriveren. Daarna stellen zij de situatie veilig, zodat uw bedrijf weer snel en veilig verder kan draaien.’

Bij het eindevent 3 juli zijn?

3 juli van 15.00u-17.00u is het eindevenement van de eerste ronde van Startup in Residence Achterhoek. Hier ontmoet je de startups en opdrachtgevers die hebben deelgenomen en krijg je inzicht in de behaalde resultaten tot nu toe. Wil je er bij zijn? Dan kun je je hier aanmelden.