Op deze afbeelding zie je een zorgverlener (vrouw) met een hoofddoek; zij duwt een vrouw op leeftijd in een rolstoel en ze glimlachen allebei.
|

Kleurrijke zorgverleners gestart

Markenheem, Azora en het Graafschap College leiden nieuwe zorgmedewerkers met migratieachtergrond op. Tenminste tien Achterhoekers met een migratieachtergrond gaan in september aan het werk in de zorg. Ze krijgen een (voor)opleiding en kunnen aan de slag bij zorgorganisaties Markenheem en Azora. De werving van deze toekomstige zorgmedewerkers is begonnen. Er kunnen zich nog mensen aanmelden.

Kleurrijke zorgverleners – cultuursensitief werken heet het project. Het doel is tweeledig. Bestuurder Anja Stunnenberg van Markenheem: “We kampen met een tekort aan zorgmedewerkers en dat probleem wordt in de komende jaren steeds groter. Tegelijkertijd zien we dat er maar heel weinig mensen met een migratieachtergrond in de zorg werken. Door een heel gerichte opleiding en ondersteuning aan te bieden verwachten we meer mensen met een migratieachtergrond te kunnen aantrekken en behouden voor de zorg. Daarnaast kunnen wij, als zorgorganisaties …
Lees verder >

Achterhoek ambassadeurs ondersteunt dit project.
Lees meer over dit project