Laatste reizen ToekomstToer: ga ook mee!

Er zijn nog twee reizen voor de Achterhoekse ToekomstToer. 26 februari over circulaire economie en 5 maart een werksessie over ‘water’. Lees meer info en ga mee! Aanmelden is nodig, door het formulier in te vullen op toekomsttoer.nl/ikgamee.

26/2 – Circulaire economie in praktijk
Aanmelding uiterlijk 19 februari!
Maandag 26 februari bezoekt de bus van de ToekomstToer bedrijven in de Achterhoek die circulair ondernemen in praktijk brengen. Bedrijven uit de maakindustrie en dienstverlening die op verschillende manieren bezig zijn met innovaties die bijdragen aan een circulaire economie. Het betreft Kramp in Varsseveld, Wonion in Ulft, Nijhuis Industries in Doetinchem en Kaak in Terborg. Tijdens deze reis krijg je te zien en horen hoe zij, door anders te kijken naar hun dagelijkse werkzaamheden, tot verrassende innovaties zijn gekomen. Innovaties die niet duurder zijn, maar juist meer voordeel opleveren door efficiëntie en kostenbesparingen.
De bus vertrekt om 16.00 uur vanaf het busstation in Doetinchem en keert daar rond 20.30 uur weer terug.

5/3 – Samen aan de slag met ‘water’ (werksessie)
Aanmelding uiterlijk 26 februari!
Maandag 5 maart gaan we een verdiepingsslag maken, als vervolg op de reis circulaire economie van 26-2. Deelname aan die reis is overigens niet vereist om deel te nemen aan deze sessie.
Dit keer geen reis per bus, maar een werksessie over water in de breedste zin van het woord. Samen anders denken over en anders kijken naar dagelijkse problematiek op het gebied van water. Afvalwater, hemelwater, drinkwater, etc. Aan de hand van concrete casussen ingebracht door Waterschap Rijn en IJssel, het Slingeland Ziekenhuis en de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek, ga je met andere deelnemers zelf aan de slag in workshops. We zijn erg benieuwd naar jouw inzichten en bijdrage.
Het programma start om 16.00 uur en we ronden om 20.00 uur af. Locatie is het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 in Doetinchem.