Lancering stage/vacatureplatform Career Central 12 oktober 2021

De Radboud Universiteit lanceert op 12 oktober van 16.00 – 18.00 uur haar online platform Career Central. Een primeur voor de Achterhoek! Het platform is een initiatief van de Alumni-afdeling en de afdeling Career Services van de Radboud Universiteit. Het biedt organisaties de gelegenheid om eenvoudig stages en vacatures kenbaar te maken bij studenten en alumni van de RU. Na een presentatie van de tool vertellen studenten van de Radboud Universiteit hoe zij naar vacatures kijken en wat ze belangrijk vinden bij hun zoektocht naar een stage of eerste werkplek. Na het plenaire deel is er de mogelijkheid te netwerken en in gesprek te gaan met de studenten.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan alvast bij Marianne te Linde. De locatie volgt later.

Bedrijfsprofiel aanmaken
Het platform is al online te vinden, u bent van harte welkom om uw bedrijfsprofiel aan te maken en uw stages en vacatures online te plaatsen. Let op, stages zijn gratis, voor vacatures wordt een kleine vergoeding gerekend (zie hieronder). Wellicht kunnen we op 12 oktober al een eerste match kenbaar maken.

Over Career Central
Career Central is een platform met stages en vacatures voor studenten en alumni van de Radboud Universiteit. Het platform is niet alleen bedoeld voor het plaatsen van vacatures: het is een community. Er is contact tussen (oud-)studenten en er is ruimte om inzichten, cursussen en evenementen te delen. Het platform biedt u de mogelijkheid om uw organisatie aan onze (oud-)studenten te presenteren.
De eigenschappen en voordelen van Career Central op een rij:

  • Selectie op skills; om gelijke kansen te bevorderen en selectie zo eerlijk mogelijk te maken, ziet u welke personen optimaal matchen met uw stage of vacature. Op basis van skills, vaardigheden, persoonlijke beschrijving en eventueel een motivatie u kunt u (oud-)studenten uitnodigen voor een gesprek.
  • Eenduidig en duidelijk; voor alle studierichtingen en specialisaties is er nu één plek voor plaatsing van uw stages en vacatures. En die plek is makkelijk toegankelijk, voor iedereen binnen uw organisatie.
  • Employer branding; met uw organisatieprofiel komt u al tijdens de studie bij studenten in beeld. Als u eerder (oud-)studenten hebt aangenomen, dan kunnen zij ook anderen informeren en enthousiasmeren over uw organisatie.
  • betrouwbare matches; de skills die studenten ontwikkelen door het volgen van een opleiding, zijn duidelijk gedefinieerd en als Radboud-‘endorsed’ opgenomen. Dat geeft vertrouwen in de kwaliteit van de matches.

Kosten en credits
We waarderen onze relaties: het aanmaken van een organisatieprofiel en het plaatsen van stages is kosteloos voor Radboud-relaties. Daarnaast  krijgt u de plaatsing van een eerste vacature ‘cadeau’. Voor de volgende vacatures rekenen wij beperkte kosten. U plaatst een vacature in ruil voor 1 credit. Iedere credit heeft een waarde van € 50,-. Credits kunnen gekocht én verdiend worden. Als alumni een lezing verzorgen voor de universiteit of anderen begeleiden, verdienen zij een credit. alumni krijgen ieder jaar een credit cadeau.

Meer informatie
Bent u benieuwd hoe het werkt? Ga naar het platform & get on board!
Hebt u vragen, neem dan contact op met Career Central.