|

Masterclass Design Thinking 7 maart: Wat is de link tussen een hersenoperatie en software?

Operaties kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, maar gelukkig kan technologie artsen ondersteunen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Zo kan software een Neurochirurg helpen tijdens zowel de voorbereiding als uitvoering van hersenoperaties. Met behulp van een software, mede ontwikkeld door Iconica, kunnen MRI en CT-scans worden omgezet naar hologrammen die geschikt zijn voor de Hololens. Deze kunnen tijdens een operatie op de hersenen van een patiënt worden geplot. 

Dit soort essentiële hulpmiddelen zullen in steeds grotere aantallen worden bedacht en ontwikkeld. Echter, niet alles is even ingewikkeld als een hersenoperatie en maatwerk software wordt gezien als lastig en duur, dat is althans het vooroordeel waar maatwerk software ontwikkelaar Iconica vaak mee te dealen heeft. 

Jeroen, een van de drie eigenaren van Iconica, neemt je graag mee in het proces van Design Thinking en software ontwikkeling. Want ook maatwerksoftware is een beheersbaar proces waarbij kosten binnen budget blijven. Volgens Iconica is het daarbij essentieel dat de input van de eindgebruiker vroeg in het proces wordt verwerkt en dat de software tijdens de ontwikkelfase al veelvuldig wordt getest bij de eindgebruiker. Zo ontstaat er in afgebakende tijdseenheden software dat de gebruiker wil gebruiken. 

Locatie

De Steck, Raadhuisstraat 25, 7001 EX Doetinchem

Datum

dinsdag 7 maart 2023
16:00 tot 18:00 uur

MELD JE AAN