| | | | | |

Subsidieprogramma LEADER Achterhoek 2023-2027 zoekt input

LEADER Achterhoek is een Europees subsidieprogramma voor de leefbaarheid van het platteland dat plannen van inwoners voor samen leven, wonen en werken in de Achterhoek mogelijk maakt. Inwoners kunnen hun visie en ideeën voor het platteland aandragen en hiermee de basis leggen voor het subsidieprogramma van 2023-2027. Denk mee, vul de online enquête in of kom naar één van de drie bijeenkomsten.

Meld je aan voor een werksessie
Neem deel aan de enquête

Meer informatie over LEADER

Nieuw periode
De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk vormen samen LEADER Achterhoek. Om opnieuw een LEADER gebied te worden, moeten de gemeenten in opdracht van de provincie Gelderland een programma schrijven, de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Een belangrijke voorwaarde is dat dit samen met inwoners, (belangen)organisaties, overheden en ondernemers uit de deelnemende gemeenten gebeurt. 

Samenstelling programma
Het vertrekpunt van het nieuwe programma is een sterkte-zwakte analyse van de Achterhoek. Hiervoor hebben de gemeenten een online enquête opgesteld. Wat is belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland op het gebied van sociaaleconomische ontwikkeling, klimaat, water en bodem en verbetering biodiversiteit? Deze vier thema’s komen uit het Nationaal Strategisch Plan (NSP). Het NSP is de Nederlandse invulling van het nieuwe Europese Gemeenschappelijke Landbouw Beleid waar LEADER onderdeel van uitmaakt. De antwoorden op de vragen in de enquête geven aan welke onderwerpen belangrijk zijn voor samen leven, wonen en werken in de Achterhoek. 

Kom naar een bijeenkomst
In maart zijn er drie bijeenkomsten/werksessies:

-Dinsdag 7 maart in ’t Dorpshuis, Thijsweg 19 te IJzerlo
-Donderdag 16 maart bij de Stadsboerin, Klootsemastraat 1 te Doetinchem
-Donderdag 23 maart in Natuurpark Kronenkamp, Kronenkamp 14 te Neede 

Tijd: 17.00 tot uiterlijk 19.30 uur. Soep en een broodje staan klaar.

Heeft u vragen?
Jolanda Kemna is de LEADER-coördinator en verantwoordelijk voor dit proces. U kunt haar bellen op 06-13443166 of mailen.