Netmobiel fase 2: op naar 500 nieuwe gebruikers

Het MaaS-platform Netmobiel is een belangrijk instrument om de fijnmazige bereikbaarheid in de Achterhoek te realiseren. Het project Netmobiel sluit dan ook naadloos aan bij het “Uitvoeringsplan Mobiliteit Regio Achterhoek”. Dit plan wil bijdragen aan de versterking van een hoogwaardig werk-, leer-, woon- en leefklimaat in onze regio.
De netmobiel-app biedt meerdere vormen van vervoer in één enkele app aan. Daarmee kun je een reis zoeken, boeken en betalen. Zo wordt een volledige dekking van de fijnmazige bereikbaarheid gerealiseerd.

Op naar 500 nieuwe gebruikers
Vorig jaar ging in Oost Gelre de eerste fase van het project Netmobiel van start. Met een terugkeer naar het ‘oude normaal’ is fase 2 nu mogelijk. Sinds de kick-off op 15 april loopt het project ook in Winterswijk, Aalten en Berkelland. Deze fase moet Netmobiel tenminste 500 nieuwe gebruikers gaan opleveren. Een andere belangrijke vernieuwing is een uitbreiding met nieuwe vervoersvormen. Naast ritdelen worden ook deelauto’s, deelfietsen en tenslotte ook electrokarretjes of vervoersvormen vanuit de zorginstellingen onderdeel van het vervoersaanbod van Netmobiel. Zie ook https://www.netmobiel.eu/.