|

Nieuwe editie van Startup50 Gelderland

Vijf jaar geleden werd Startup50 Gelderland voor het eerst met succes gelanceerd. De 50 meest veelbelovende startups werden toen zichtbaar in het met goud gecoverde magazine. Startup50 was onderdeel van het grootste startup festival van Europa: Startup Fest Europe onder leiding van Prins Constantijn. Heel Nederland organiseerde in dezelfde week events georganiseerd rondom startups en innovatie. Met de hulp van veel regionale partners als provincie Gelderland, KvK, Rabobank, gemeente Arnhem, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Artez, Flynth accountants, Monuta, Teijin, Giesbers Communicatie Groep en anderen werden de startups ondersteund in het ontwikkelen van hun netwerk. 

Warme zit voor Messi
In deze top 50 stond bijvoorbeeld de Nijmeegse startup Sit & Heat. Zij maken verwarmde kussens voor horeca, sport en thuis. Tegenwoordig zitten niemand minder dan topvoetballer Lionel Messi en zijn team in hun verwarmende dug-out stoelen bij de Europese topclub Paris Saint-Germain. Het scheelt op terrassen veel uitstoot wanneer deze kussens worden gebruikt in plaats van terrasverwarmers waarbij veel warmte verloren gaat. 

Nieuwe startups
Nu, vijf jaar later zijn we erg nieuwsgierig naar de nieuwe startups die zichtbaar zullen worden in het magazine. De verwachting is dat dit rond mei of juni wordt gelanceerd. Naast Arnhem en Nijmegen zijn ook de Achterhoek, Ede, Wageningen, Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Tiel aangesloten. Startups kunnen zich sinds deze week aanmelden via de website startup50gelderland.nl.

Nico Wissing over Urban Oases
In de loop naar het magazine toe is podcast Visions of the Future te volgen vanuit Startup50 over innovatieve startups, ondernemerschap, toekomstvisies en persoonlijke ontwikkeling. Nico Wissing is een van de eerste sprekers in deze reeks. Samen met Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis en Tuin en Expeditie Robinson startte hij NL Greenlabel, een officieel erkend duurzaamheidslabel. Hij behaalde titels als World’s best designer, won de Gardening World Cup en publiceerde daarnaast verschillende boeken. Nu is hij bezig met het lanceren van een nieuwe startup “Urban Oases”, waarover hij meer vertelt in deze podcast
Meer informatie