Nieuwe projectmedewerker Ervaarjebaan

Sanne Limbeek is sinds eind februari projectmedewerker bij Ervaarjebaan. “Vorig jaar heb ik de opleiding Communicatie- en Eventmanagement afgerond op de Hogeschool in Utrecht. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik al op zoek naar leuke vacatures in mijn afstudeerrichting. Ik heb heel veel sollicitaties de deur uit gedaan en ben meerdere keren afgewezen omdat ik geen (of niet genoeg) ervaring heb, te hoog ben opgeleid of omdat er honderd reacties waren binnengekomen. Dus helaas zat ik na een half jaar nog steeds zonder baan.
Toen heb ik er bewust voor gekozen om te solliciteren op een werkervaringsplaats. De reden waarom ik word afgewezen is onder andere een gebrek aan werkervaring. Op deze manier doe ik werkervaring op en zo vergroot ik mijn kansen op de arbeidsmarkt. Het werk dat ik nu doe is een erg brede functie waarin ik veel van mezelf kwijt kan. Ik voer verschillende werkzaamheden uit, zoals het opzetten van het communicatieplan, het houden van evaluaties met jongeren en het controleren van vacatures om te kijken of ze voldoen aan de voorwaarden die Ervaarjebaan stelt voor jongeren die werkervaring willen opdoen. Het plannen, organiseren en contact houden met jongeren en werkgevers staat hierbij centraal. Ik vind het een afwisselende functie waarin ik onder andere leer om mijn mondelinge uitdrukkingsvaardigheid te verbeteren door het houden van evaluaties met jongeren en werkgevers.
Op deze manier leer ik in de praktijk, breid ik mijn CV uit en bouw ik een netwerk op, zodat ik straks sneller een passende baan vind. Daarnaast hoop ik veel jongeren een kans te mogen bieden om net als ik werk- en leerervaring op te doen op hun eigen niveau!”

Meer weten over Ervaarjebaan? Kijk op www.ervaarjebaan.nu of stuur een mail naar Sanne of het info-adres.