| |

Ontmoet de sector Zorg & Welzijn trekt weer veel bezoekers

Ruim 400 bezoekers lieten zich informeren over een nieuwe (leer)baan in de zorg tijdens de vierde editie van Ontmoet de sector Zorg & Welzijn op 5 maart. Dé kans voor Achterhoekers om kennis te maken met ruim 45 werkgevers uit verschillende zorg- en welzijnsbranches, opleiders én loopbaanondersteuning richting zorg en welzijn.

Grote sector met diverse banen
Met ruim 26.000 banen blijft de sector Zorg & Welzijn nog steeds één van de grootste sectoren in de Achterhoek. De vraag naar nieuwe medewerkers blijft in deze sector groeien. Dit komt door de grote vraag naar zorg van inwoners, maar ook de vergrijzing in het huidige personeelsbestand. Er is tegelijkertijd een grote groep mensen die wil werken in de zorg en welzijn.
Tijdens deze bijeenkomst kregen zij de kans om een goed beeld te krijgen van de verschillende werkgevers en functies. Van gehandicaptenzorg, ouderenzorg en thuiszorg tot aan het werken in een ziekenhuis, maar ook kinderopvang of geestelijke gezondheidszorg.

Ontmoet de sector Zorg & Welzijn is een initiatief van WerkgeversServicepunt Achterhoek, Leerwerkloket Achterhoek, Graafschap College, Arbeidsmarktregio Achterhoek, Zorg voor de Achterhoek en WGV zorg en welzijn.