minister Stef Blok

Politiek café Piment geopend

12 oktober was de aftrap van alweer het vijfde seizoen politiek café Piment in schouwburg Amphion in Doetinchem. Kon u er niet bij zijn? Kijk dan online op uw gemak alles terug.

Prominente tafelgasten dit keer waren minister Stef Blok, die krimpgebieden en wonen in zijn portefeuille heeft en Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP.

Gastvrijheid & toerisme
Ook werd besproken hoe het staat met de gastvrijheid in de Achterhoek. Spelen de vrijetijdsondernemers voldoende in op de steeds meer comfort eisende toeristen? Zijn de voorzieningen wel voldoende op elkaar afgestemd en is het aanbod gevarieerd genoeg om deze voor de regio zo belangrijke inkomstenbron op z’n minst op peil te houden?

Een debat met de uitbaatster en veelvuldig onderscheiden chefkok Nel Schellekens van het Winterswijkse restaurant De Gulle Waard en met de man die Villa Ruimzicht nu al jaren op de kaart zet, Kees Hensen. Achterhoek Toerisme discussieerde mee in de persoon van Manuel Hezeman en tot slot was Michiel Flooren, gastvrijheidsdeskundige, één van de tafelgasten.

Muziek & humor
Catch20 verzorgde de muziek. Cohost was Ron Fresen, politiek presentator van het NOS Journaal. Frans Miggelbrink nam zoals altijd de samenvatting voor zijn rekening, scherp en humoristisch.