| | | | | |

‘Possible landscapes’ in de Achterhoek

Dinsdag 23 april streek een wandelend gezelschap neer in de Achterhoek. Onder de naam ‘Vitruviuswandeling’ zetten circa 60 wandelaars vanuit de overheid, tot landschapsontwerper en boer stappen op onze mooie Achterhoekse grond én in samenwerken voor een gezonder landschap. Met als kers op de taart de opening van de installatie ‘Possible landscape’ Achterhoek.

Samen innovatie verder brengen
In samenwerking met het rijksprogramma ‘Mooi Nederland’ en Samen Biobased Bouwen is intensief onderzocht welke mogelijke landschappen ‘possible landscapes’ kunnen ontstaan als we water niet langer zo snel mogelijk afvoeren. Diverse innovaties in het landschap werden tijdens de wandeling bezocht, zoals ‘Rivierduinen’, de duurzame aanpak van wonen in de ‘Heuvelstraat’ en de ‘Stadsboerin’ uit Doetinchem was erbij. De wandeling eindigde in Wonion, dat haar deuren voor een maand lang openstelt voor de installatie van Possilbe Landscapes. Tijdens een bijbehorende markt zocht men elkaar op om kennis te delen, elkaar te versterken in het ontwikkelen van gezondere landschappen. Én Achterhoekse innovatie verder te brengen. Lees hier wat de Achterhoek inbracht tijdens de markt voor een duurzaam Achterhoeks landschap.

Ook zien?
De installatie staat tot 28 mei bij Wonion. Daarna reist hij naar andere plekken in de Achterhoek en Nederland om gesprekken over duurzame gebiedsontwikkeling op hoge zandgronden te activeren. Directeur bestuurder Wonion, Gerrolt Ooijman: ‘Delen en samenwerken zit in ons bloed. Kom langs tijdens kantooruren, ook met ideeën!’

Dit is de tweede Possible Landscapes maquette, in 2023 presenteerde Biobased Creations Possible Landscapes Vernat Hoogveengebied – De Peel op verschillende plekken in Nederland. Meer info op: www.possiblelandscapes.com. Het doel is om heel Nederland in kaart te brengen, zoals ook de stad en gebieden rond de zee. Lees hier het persbericht van Possible Landscapes.