Innovaties / Achterhoek eerste SDG-regio

Achterhoek eerste SDG-regio


“In Gelderland grote ambities”

John Berends, Commissaris van de Koning van Gelderland: “In Gelderland hebben we grote ambities op het gebied van brede welvaart, welzijn, duurzaamheid en een goed vestigingsklimaat. We ontmoeten de Achterhoek op al deze raakvlakken. Ik zie de Achterhoek als een krachtige regio waar de kwaliteit van wonen, werken en leven hoog is. En voor een SDG-regio niet onbelangrijk: een netwerkregio gericht op naoberschap met mondiaal werkende industriële (familie)bedrijven die aantonen dat ‘global’ en ‘local’ heel goed samengaan.”

“Trots om SDG-regio te zijn”

Voorzitter 8RHK ambassadeurs, Mark Boumans: “Al jaren laat de Achterhoek zien dat innovatie niet per se grootstedelijk is, maar juist hier hand in hand gaat met verduurzaming en brede welvaart. We zijn er trots op dat de provincie in ons een serieuze partner ziet om gezamenlijk de SDG’s bodem te geven. De gevolgen van de COVID-19 crisis laten zien hoe belangrijk kwalitatieve groei in Nederland en wereldwijd is. De Achterhoek scoort hoog op brede welvaart en is bij uitstek geschikt om dit instrumentarium verder uit te werken. Wij hebben eerder de informateur laten weten graag het voortouw in te nemen hierin. Achterhoekers zitten niet graag stil. Dus met het oog op een lang formatieproces beginnen we vast, dan kunnen de schrijvers van het Regeerakkoord hier mooi van profiteren.”

Ook bijdragen, maar hoe? MAEX Achterhoek geeft inzage
MAEX Achterhoek is hét platform voor alle initiatieven in de Achterhoek op het gebied van brede welvaart en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s of Sustainable Development Goals). Met de Social handprint breng je voor jouw initiatief en voor de Achterhoek in kaart hoe we gezamenlijk bijdragen aan een betere wereld. De Social Handprint maakt onze social impact zichtbaar en helpt alle betrokkenen om beleid en doelen bij te sturen. Vind hier meer informatie over MAEX en/of schrijf in voor de nieuwsbrief.

Sustainable Development Goals
De SDG’s zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Van het zelf kunnen leven in een gezonde omgeving – met schone lucht, toegang tot sport en onderwijs, gezonde voeding en goede zorg dichtbij – tot het zorgen voor werk, gezond eten en onderwijs via onze ondernemers in andere landen. En zorgen voor minder uitstoot, door bijvoorbeeld technologische innovaties. Totaal 17 doelen die de wereld verbeteren, dichtbij en ver weg.

Zie ook: https://8rhk.nl/brede-welvaart-sdgs-uitgelegd/
En: https://8rhk.nl/achterhoekse-ondernemer-doe-mee-met-pilot-sdg/

Voor meer informatie, contact onze adviseur Public Affairs Joram van Donk via: j.vandonk@8rhk.nl of 06 14 63 74 35