8RHK Lentefestival 2024 – Het Regiolab

Het Achterhoeks Lentefestival was in 2023 een bruisende belevenis, met zeer waardevolle ontmoetingen en connecties. Zowel vanuit de regio als voor jou in Den Haag. Reden temeer om je als Tweede Kamerlid voor de editie van 2024 aan te melden! 

Het Achterhoeks Lentefestival organiseert dit jaar Het Regiolab. We nemen je op 19 juni in het vertrouwde Nieuwspoort vanaf 18.00 uur mee in de experimentele, coöperatieve regio Achterhoek. Het Regio Lab is een compleet festival met verschillende rondes, overal wat lekkers te eten en niet onbelangrijk: overal wat te beleven.

Op diverse thema’s laten we zien hoe de regio landelijk beleid heeft uitgevoerd en in sommige gevallen aangepast aan de praktijk. Hoe de Achterhoek experimenten tot succes heeft gebracht, met resultaten en praktijkuitkomsten die voor heel Nederland waarde hebben. Koplopersposities die vanuit pilots zijn ontstaan en nu structureel gesteund moeten worden.

Maar ook de struggles in de regio vanwege de soms ingewikkelde kaders die opgelegd worden, hoe belangrijk ontschotting en maatwerk zijn om met elkaar hoger te springen en krachtiger te landen. Als elke regio telt, begin dan eens bij de Achterhoek.

Wij tellen vast af naar 19 juni. Ben jij er ook bij? Meld je dan aan door onderstaande formulier in te vullen.