Resultaten derde inwonerpanel Achterhoek Spreekt

De resultaten van het derde inwonerpanel Achterhoek Spreekt zijn bekend. De vragen gingen over duurzaam en aanvullend vervoer en over de Achterhoekse identiteit. Voor goede toekomstplannen is het nodig dat we de wensen en behoeften van onze inwoners kennen. Dank aan diegenen die hebben meegewerkt!

Ruim hart
42% voelt zich meer Achterhoeker dan Nederlander. En daarbij zegt 62% dat iedereen welkom is om in de Achterhoek te wonen en te werken. Lees in de factsheet verder over wat het panel zegt over ons dialect, producten en de Achterhoek vlag.

Verplaatsend volk
De top drie van hoe we ons verplaatsen is volgens de resultaten van het panel: 1. Auto op brandstof (91%) 2. Fiets (70%) en 3. Lopend (54%). In de resultaten is ook te lezen of we alleen reizen of met meer, of we genoeg oplaadpunten hebben voor elektronisch vervoer en of verwacht wordt over te stappen naar duurzaam vervoer. Lees meer in de factsheet.

Achtergrond Achterhoek panel
In de Achterhoek werken ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden als 8RHK ambassadeurs samen aan een economisch sterke Achterhoek, waar het goed wonen, werken en leven is. Zij doen dit in de Achterhoek Raad, Achterhoek Board en zes Thematafels.
Om inwoners te betrekken bij de toekomstplannen, is er het inwonerpanel Achterhoek Spreekt. Inwoners kunnen twee keer per jaar een vragenlijst invullen en zo laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van onze regio. Iedereen vanaf 16 jaar die woont en/of werkt in de Achterhoek kan meedoen. Aanmelden kan via Inwonerpanel Achterhoek Spreekt.

Lees hier de volledige rapportage.