|

Rijk geeft ‘go’ op aanvraag Woningbouwimpuls Doetinchem en Varsseveld

De aanvraag voor 472 woningen erbij in Gemeente Doetinchem (project Spoorzone, op het Laborijn terrein) en 566 woningen in gemeente Oude IJsselstreek (project de Tuit in Varsseveld) is gelukt. Het mooie nieuws kwam 25 april vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en toont wederom het resultaat van krachtig samenwerken in de Achterhoek.

“Deze bijdrage van het Rijk is enorm belangrijk voor ons”, meldt wethouder Ingrid Lambregts van Doetinchem. “Het geeft ons een vliegende start en helpt ons bij het ontwikkelen van een mooi stuk stad waar mensen graag komen om te werken, te wonen of te verblijven. Ik ben er trots op dat het gelukt is deze subsidie binnen te halen. Het bevestigt mijn vertrouwen dat we samen met inwoners en ondernemers een mooie visie voor de spoorzone hebben opgesteld.”

Lees meer op Regio8, omroep GLD, of de Gelderlander.

Landelijk krijgen 48 projecten een impuls

48 projecten uit 39 gemeenten en 2 regio’s krijgen een bijdrage uit de zesde ronde van de Woningbouwimpuls (Wbi). Het ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties trekt hiervoor een bedrag uit van € 177 miljoen, goed voor de versnelde realisatie van 28.828 woningen. 72% valt in de categorie ‘betaalbaar’. Dit zijn woningen in de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen voor starters en mensen met lage- en middeninkomens. Voor de zomer krijgen afgewezen projecten nog een tweede kans. Lees meer op de website van het ministerie.