Van Raam - winnaar Smart People Award 2015

Smart People Award voor Van Raam

“Een ambassadeur voor het hele MKB-metaal.” Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Doekle Terpstra Van Raam bv uit Varsseveld, winnaar van de Metaalunie Smart People Award 2015. Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat het bedrijf veel doet aan een positieve imagoverbetering van de branche. “Van Raam kent een hoge mate van flexibiliteit zonder dat het ten koste gaat van de medewerkers”, motiveerde Terpstra de keuze voor het bedrijf.

Van Raam ontwerpt en produceert aangepaste c.q. speciale fietsen voor personen met een beperking. Het assortiment bestaat uit driewielers, elektrische scootmobielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, duo-fietsen in 25 basisuitvoeringen en een groot aantal opties waaronder elektrische trapondersteuning. Daarnaast produceert het bedrijf frames voor derden en speciale fietsen compleet op maat voor mensen met een beperking.

Het bedrijf won de Metaalunie Smart People Award omdat het zich volgens de jury onderscheidt door het streven om een innovatieve, stabiele werkgever te zijn met goede arbeidsvoorwaarden en afwisselend werk. “Zij heeft ontwikkeling hoog in het vaandel staan en zal haar medewerkers blijven stimuleren zich te ontwikkelen in alle facetten waar behoefte ontstaat”, aldus Doekle Terpstra. Ook het breed besef voor het maatschappelijk belang en de goede samenwerking met het onderwijs van het bedrijf vond de jury overtuigend.

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens het mini-congres Smart People. Sprekers als Martijn Wisse, hoogleraar Biorobotica en Willem de Lange, lector HRM bij Avans Hogeschool, gingen in op het belang van ‘mens en techniek’. Want zoals De Lange omschreef: “Het succes van innovatie hangt voor 25% af van techniek, maar 75% van de mens.”

Foto: Marjolein Boezel, financieel/HRM directeur en Marnix Kwant, marketing-/e-businessmanager bij Van Raam ontvangen de Award uit handen van juryvoorzitter Terpstra (links) en de cheque van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen (rechts). (Foto: NFP)

Bron: metaalunie.nl