‘Steck Battle’ in voorprogramma Achterhoek Open Innovatieprijs

Innovatiecentrum de Steck is samen met de Steck Academy gestart met de jaarlijkse ‘Steck Battle’. De Steck Academy wil een brug slaan tussen ondernemers en het onderwijs. Ondernemers en studenten met elkaar in contact brengen om ondernemers te ondersteunen bij het oplossen van hun challenges en om studenten kennis te laten vergaren.
Voorafgaand aan de grote finale van de Achterhoek Open Innovatieprijs op 8 juni, vindt de ’Steck Battle’ plaats. De geplaatste studententeams betreden de spreekwoordelijke ring en gaan de strijd met elkaar aan. Ze presenteren  spraakmakende challenges uit het bedrijfsleven. De onderliggende thema’s van de challenges hebben een duurzaam, circulair en innovatief karakter. Een vakkundige jury zal zich buigen over de meest succesvolle uitwerking en live tijdens de Achterhoek Open Innovatieprijs de winnaar bekend maken.

Steck Battle Award
Voor de studenten en de ondernemer ligt er een leuke prijs te wachten. Iedere individuele student en ondernemer krijgt een podium en geeft hiermee een mooi visitekaartje af aan een breed publiek en is daarmee een stap dichter bij een succesvolle afronding of bij de volgende stap. Ook de ondernemer van de winnende challenge wordt in het zonnetje gezet door het winnen van de prestigieuze Steck Battle Award. Deze innovatieve ondernemer laat hiermee zien dat de toekomst van ondernemend Oost-Nederland voor zijn organisatie van belang is. Daarmee levert de winnaar een bijdrage aan de kwaliteit van onze nieuwe generatie goed opgeleide vakmensen en specialisten. Deze nieuwe generaties hebben wij hard nodig om de Achterhoek & Oost-Nederland innovatief en toekomstbestendig te houden. Voor de opdrachtgevers en begeleiders van de studenten is het een uitdaging én de kers op de taart, om onderdeel te zijn van deze groep die tot deze uitzonderlijke prestatie is gekomen.

De genomineerde challenges zijn:

Smits Groentekwekerij, 5 studenten, logo ontwerp pompoen producten, lees meer
ASAP, 4 studenten, marktstrategie ontwikkelen voor gevelplaten, lees meer
MCT KNØP, 2 studenten, opslag van hemelwaarde, lees meer
Rensa, 2 studenten, onderzoek verpakkingsmaterialen, lees meer
Iconica, 3 studenten, hoe voorkom je zwerfafval. Lees meer
Grijsen Park &straat design, 2 studenten, circulair buitenmeubilair, lees meer
Wark House, 6 studenten, inrichten nieuwe rechtsvorm, lees meer

Deelnemende onderwijsinstellingen Steck Academy:
Graafschap College, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, Ulenhof College, AERES Hogeschool, Ludger College, Zone College.

Partners:
Provincie Gelderland, TU Eindhoven, Wageningen UR, TU Delft, Hogeschool Windesheim, Van Hall Larenstein.

Prijsuitreiking
De grote prijsuitreiking vindt op 8 juni in een hybride vorm plaats volgens de dan geldende coronamaatregelen. Zo is het hele event voor thuispubliek via een livestream te volgen. Aanmelden voor de livestream kan via de website: www.achterhoekopeninnovatieprijs.nl
De prijsuitreiking van de ‘StecK Battle´ en de’ Achterhoek Open Innovatieprijs’ vindt op 8 juni plaats in Schouwburg Amphion te Doetinchem.