Drie finalisten JAVHJ 2015

Stefan de Meij ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar 2015’

Stefan de Meij, beleidsmedewerker bij de gemeente Doesburg, is uitgeroepen tot ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2015’. Dit gebeurde vrijdag 28 november tijdens de tweede editie van de Achterhoekse Talententuin in Innovatiecentrum ICER in Ulft. De jury prees De Meij om zijn resultaatgerichtheid en de vernieuwende en verbindende wijze waarop hij zijn werk bij de gemeente ten uitvoer brengt. Patricia Klaassen (gemeentebode Doesburg) en Marlies ten Tije (communicatieadviseur gemeente Oost Gelre) veroverden de tweede en derde plek. 

Netwerk Jonge Ambtenaren Achterhoek organiseerde de verkiezing voor de tweede keer. Doel is om het werk van jonge ambtenaren onder de aandacht te brengen bij een breder publiek en daarmee ook andere (jonge) ambtenaren te stimuleren en te inspireren. De winnaar van de verkiezing zet zich gedurende het jaar 2015 in als ambassadeur voor een moderne overheid.

Pitches

Uit een groot aantal nominaties waren de drie finalisten eerder door een onafhankelijke selectiecommissie uitgekozen op basis van de criteria onderscheidend, resultaatgericht en bevlogen. Vrijdag kregen de drie finalisten de kans om zich middels een korte pitch te presenteren aan een vakkundige jury, vrienden, familie en collega’s om toe te lichten waarom zij de titel van ‘jonge ambtenaar van het jaar’ verdienen.

Jury

De jury was zeer onder de indruk van de finalisten en hun pitches. Dit jaar werd de jury gevormd door Peter van de Wardt (wethouder gemeente Oude IJsselstreek), Rik Swieringa (secretaris-directeur Regio Achterhoek) en Reitze Wellen (bestuurslid Futur, landelijk netwerk voor jonge ambtenaren).
“Ze onderscheiden zich allemaal op hun eigen manier en verdienen dus eigenlijk alle drie de titel”, aldus de jury. Toch moest er na kort beraad een keuze worden gemaakt.

Blij en trots

Stefan de Meij is blij verrast en trots wanneer de jury zijn keuze bekend maakt en hem tot winnaar benoemt. De jury waardeert zijn resultaatgerichtheid en persoonlijke drive om zich op verschillende terreinen in te zetten voor de gemeente Doesburg en haar inwoners. Naast de titel wint hij een cursus/ workshop naar keuze ter waarde van € 500,-. Ook zal Stefan zich in 2015 inzetten als ambassadeur voor het werk van jonge ambtenaren, in samenwerking met het Netwerk Jonge Ambtenaren Achterhoek.

Tweede en derde prijs

De jury prijst Patricia Klaassen om haar enthousiasme voor het werk als gemeentebode en de onderscheidende wijze waarop ze hier invulling aan geeft. Daarmee sleepte ze de tweede prijs in de wacht; een professionele fotoshoot ter waarde van € 200,-. Marlies ten Tije valt volgens de jury op doordat zij haar passie en bevlogenheid als communicatieadviseur bij de gemeente Oost Gelre ook op anderen weet over te brengen en ontving daarvoor de derde prijs; een dinercheque van € 100,-.

Foto v.l.n.r.: Marlies ten Tije, Stefan de Meij, Patricia Klaassen