|

Stikstof meten in Haarlo op NOS na werkbezoek Stikstofminister

De NOS bracht op 3 augustus nieuws uit over de Achterhoekse innovatieve stikstofmeter die het mogelijk maakt stikstofemissie in de stal direct te meten en de bedrijfsvoering te verbeteren. Met als doel minder uitstoten. In het video-item vertelt veehouder Arjan Prinsen – die de meetapparatuur draait in een pilot – hoe de emissie daalde naar 8 kg stikstof per dier, onder de 13 kg waarvoor zijn bedrijf werd aangemerkt. Lees het volledige artikel van de NOS, inclusief de link naar de video.

Foto NOS

De innovatie is uitgewerkt met meerdere partijen en heeft goedkeuring van de thematafel Circulaire Economie en Energietransitie van 8RHK ambassadeurs voor financiƫle steun uit de Regio Deal. Het plan staat voor verdere goedkeuring op de agenda van de Achterhoek Board eind augustus.

Bezoek stikstofminister brengt vervolg
Christianne van der Wal, Minister voor Natuur en Stikstof, was 16 mei op bezoek in de Achterhoek. Ze liet zich bijpraten over het meten van stikstofemissie in Haarlo. Innovatie en data zijn volgens de minister heel belangrijk om te komen tot oplossingen voor minder stikstofuitstoot. Een voorstel om vanuit het ministerie ook bij te dragen aan de metingen, ligt in september voor in de Tweede Kamer.

Lees de artikelen van het bezoek van de minister op 16 mei op de websites van: Stichting Biomassa, Omroep Gelderland, en De Gelderlander

Foto bovenin bericht: Arjan Gotink