ToekomstKrant Achterhoek vormt afsluiting ToekomstToer

De Achterhoekse Toekomst Toer, gestart op 2 oktober 2017, sloot 19 maart 2018 af in schouwburg Amphion in Doetinchem. De volle zaal werd in woord en beeld meegenomen langs de acht themareizen die we de afgelopen maanden tijdens de Toekomst Toer gemaakt hebben met ruim 300 actieve Achterhoekers. Waar zijn we geweest? Wat hebben we gedaan en gezien? Wat heeft het opgeleverd?

Themareizen
Acht keer reisde een volle bus nieuwsgierige en actieve Achterhoekers naar toekomstgerichte projecten in de regio rond de thema’s Economie & talent, Wonen & zorg, Mobiliteit & vervoer en Energie & agro. Ze bezochten vernieuwende bedrijven, creatieve organisaties en particuliere initiatieven van Aalten tot Zieuwent, van Agrarisch tot Zorg.

Videobeelden van alle reizen zijn gemonteerd in een dynamische compilatie.
Tekst gaat verder onder de video!

ToekomstKrant Achterhoek
Met de Toekomst Toer wilden we inspiratie tanken voor de Achterhoekse Toekomstagenda tot 2030. Dat is gelukt! We bekeken allerlei geweldige projecten en spraken ter plekke met mensen die eraan werken. Zo zagen we van heel dichtbij wat er leeft in de praktijk van alle dag. Wat loopt goed, waar knelt het? Wat zijn de succesfactoren? Wat kan de overheid doen?

Alle input hebben we gebundeld in de ToekomstKrant Achterhoek. Hierin staan voor elk van de vier hoofdthema’s de ontwikkelingen op de lange termijn, hoe de regio er nú voor staat, maar vooral wat de Achterhoek wil bereiken richting 2030 en op welke uitdagingen daarvoor per thema moet worden ingezet!

Alle inwoners van de Achterhoek krijgen deze krant in week 13 (vanaf 26 maart 2018) in de brievenbus, als bijlage van alle edities van huis-aan-huis-blad Achterhoek Nieuws. Woon je niet in de Achterhoek of heb je ‘m gemist? Open de digitale versie van de ToekomstKrant (pdf).

Hoe nu verder?
Met de input van de Toer en deze ToekomstKrant als basis gaan we de komende tijd een regionale Toekomstagenda 2030 maken. Een vervolg op de Achterhoek Agenda 2020, met veel aandacht voor werk, talent, wonen, zorg, bereikbaarheid, energie, agro en circulaire economie. Met nieuwe projecten en nieuwe contacten. We nemen hierin dus mee wat onze Achterhoekers belangrijk vinden voor de toekomst van deze regio en waar we in de Achterhoek samen (ondernemers, organisaties, overheid en inwoners) de komende jaren de schouders onder moeten zetten.

Bekijk ook: