Eigen woning eerst: tweede reis Samen Goed Wonen

Wil je meer weten en/of je eigen ervaring delen over levensloopbestendig en duurzaam wonen? Meld je dan aan voor de tweede reis van Samen Goed Wonen op vrijdag 15 december en ga met ons mee! De reis start dit keer in Ulft om 13.00 uur en eindigt daar weer rond 18.00 uur.

  • UPDATE 12-12: De reis is vol, aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. Deelnemers ontvangen per mail het uitgebreide programma.

Om ervoor te zorgen dat woningen ook in de toekomst hun waarde behouden en ‘leefbaar’ blijven is het nodig dat eigenaren en huurders deze verduurzamen en levensloopbestendig maken. Tijdens deze reis onderzoeken we de mogelijkheden om te investeren in je woning. Reisleider Gerry toont ons weer een aantal inspirerende voorbeelden in de Achterhoek.

Reisprogramma
Om 13.00 uur worden we verwelkomd bij woningcorporatie Wonion in Ulft, waar ze al veel ervaring hebben opgedaan met verduurzaming van woningen. Wat kunnen particulieren hiervan leren? Wat werkt wel en wat werkt niet? We nemen vervolgens een kijkje bij een verduurzaamde en levensloopbestendige woning in Varsseveld.

In Doetinchem bezoeken we een ‘belevingswoning’, waar je met eigen ogen kan zien en vooral ervaren hoe een huis optimaal aangepast kan worden aan de toekomst, door gebruik te maken van de nieuwste technieken. Interessant voor bijvoorbeeld ouderen die steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ook gaan we in gesprek over financieringsmogelijkheden voor aanpassingen aan een woning, zoals de duurzaamheids- en blijverslening. Wat zijn deze subsidies en hoe kun jij daar gebruik van maken? Bovendien kijken we verder dan ‘enkele woningen’, door met deskundigen te praten over aanpassingen waardoor een hele wijk levensloopbestendig gemaakt kan worden.

Het programma sluit af met een gezamenlijke maaltijd en terugkoppeling van de middag, en is rond 18.00 uur afgelopen.

Eerste reis gemist?
Weten hoe de eerste reis van Samen Goed Wonen op 10 november verliep? Bekijk hieronder een video-impressie en lees dit bericht.

Achterhoekse Toekomst Toer
De reizen van Samen Goed Wonen worden georganiseerd in het kader van de Achterhoekse Toekomst Toer; een reis naar de Achterhoek van morgen. Alle actieve Achterhoekers kunnen mee om zich te laten inspireren en samen aan de toekomst te bouwen.